Cum stimulezi creșterea părului. Reguli studiate și testate de care ar fi bine să ții cont!
Dacă îți dorești să ai un păr lung și frumos, probabil te întrebi care sunt trucurile ce te pot ajuta. Ei bine, îți spunem că există câteva reguli generale de care să ții cont, toate studiate de către specialiști.
Factorii genetici, hormonali sau nutriționali, medicamentele, stresul sau expunerea la compuși chimici se numără printre cauzele care pot influența procesul de creștere al părului. Dacă te îngrijorează căderea firelor de păr, îți recomandăm să ții cont de regulile de mai jos, iar aspectul podoabei capilare se va putea îmbunătăți.
Alimentația, factor de bază
Dacă urmezi o dietă strictă, părul nu o să crească într-un ritm normal. Îți recomandăm să urmezi un regim echilibrat, bazat pe un aport adecvat de proteine. Specialiștii recomandă, pe zi, în jur de 50 de grame de proteine. De asemenea, acizii grași, vitaminele și mineralele sunt deosebit de importante pentru sănătatea generală, dar și pentru creșterea părului. Acestea sunt: biotina, vitaminele C, D, E, fier, zinc, omega-3 și omega-6.
INFO: Un studiu a descoperit că administrarea omega-3 și omega-6, timp de 6 luni , protejează împotriva căderii părului. Găsești aceste substanțe în produse naturale precum: ouă, carne de pui, carne de vită, pește gras, ulei de in, ulei de măsline, nuci, cereale, alune ș.a.m.d.
Cofeina, mit sau realitate?
În comerț, există multe produse pe bază de cofeină, care promit stimularea creșterii părului. Potrivit studiilor, cofeina poate ajuta părul să crească, atât la femei, cât și la bărbați. Poți încerca șampoanele, măștile și balsamurile cu această substanță. Dacă știi că ai scalpul sensibil, este bine să ceri sfatul dermatologului înainte.
Uleiurile esențiale, ajutoare de nădejde
Miros bine, conferă o stare bună și, unele dintre ele, stimulează creșterea părului. De exemplu, studiile spun că uleiul de semințe de dovleac, uleiul esențial de jojoba, uleiul esențial de mentă și uleiul esențial de rozmarin conțin anumiți compuși care ajută în acest sens. Cum le folosești? Amestecă 2-3 picături de ulei esențial cu un ulei purtător, masează-ți blând scalpul și lasă să acționeze pentru câteva minute, înainte să te speli pe cap. Aplică de 2 ori pe săptămână sau la recomandările dermatologului. O altă variantă este să utilizezi produse naturiste care conțin aceste uleiuri.
Masajul relaxează scalpul
Masajul promovează relaxarea scalpului și îmbunătățește sănătatea părului. Potrivit Healthline, această acțiune relaxantă conduce către un păr mai gros, mai puternic, care este mai puțin predispus la rupere sau la deteriorare. Îți recomandăm să încerci să îți masezi zilnic scalpul, minimum 4 minute.
Sursă foto: Shutterstock