De ce sunt femeile mai predispuse la celulită?

15 iunie 2023   Îngrijire personală

Celulita apare mai ales la femei şi poate fi o sursă de frustrare care provoacă suferință unora care nu pot accepta aspectul de coajă de portocală cu care bărbaţii se confruntă în număr mult mai mic.

Celulita este o afecțiune a pielii care provoacă gropițe ale pielii pe zone ale corpului, cum ar fi fese, coapse, abdomen și șolduri. Există proceduri care ajută la ameliorarea celulitei, însă niciuna nu poate s-o elimine pe termen lung. Conform Thelist, Georgios Tzenichristos, directorul unei clinici de tratare a celulitei din Londra, a declarat că este întrebat adesea de ce bărbații nu au celulită. Răspunsul lui este că numai 10% din bărbați suferă de celulită prin comparaţie cu 90% din femei care sunt afectate de această problemă estetică.

Motivele predispoziţiei femeilor la celulită

Nu este cunoscută cauza celulitei, dar ar putea fi grăsimea care se acumulează la nivelul țesuturilor conjunctive care leagă pielea și mușchii. Aceste țesuturi conjunctive sunt verticale la femei, în timp ce la bărbați, sunt încrucișate, iar grăsimea are mai puțin spațiu să iasă la suprafață.

Vezi şi: Celulită şi retenţie de apă? Încearcă masajul limfatic!

Şi secreţiile hormonale din corpurile femeilor influențează modul în care sunt arse caloriile, ceea ce duce la o stocare mai rapidă a grăsimilor. Chiar și femeile cu o greutate bună acumulează mai multe grăsimi decât bărbații. Până la vârsta de 25 de ani, bărbații stochează puțin mai puțin de jumătate din cantitatea de grăsime corporală pe care o depozitează femeile, conform Scientific American. Femeile o stochează de obicei în talie, pe șolduri, coapse și fesezonele exacte în care se formează celulita.

Te-ar mai putea interesa: Cremă anticelulitică 100% naturală, pe care o poţi prepara acasă. Combinaţie miraculoasă de 3 ingrediente

Ce poţi face pentru ameliorarea celulitei

În cazul celor care se îngraşă, sunt șanse mai mari de a avea o formă de celulită. Exercițiile fizice și dieta vor ajuta la slăbit și, prin urmare, favorizează reducerea celulitei, dar este posibil să nu fie astfel la toată lumea. Cu toate acestea, hrana sănătoasă şi mişcare reprezintă o măsură preventivă excelentă pentru cei predispuși genetic la celulită.

Şi unele dintre femeile cu un procent mic de grăsime corporală pot fi predispuse la celulită, așa că ar putea fi necesari pași suplimentari pentru ele. Se pot folosi şi remedii naturiste, dar şi creme contra celulitei, unele care conţin cofeină sau retinol. Ajută şi hainele compresive, extractul de semințe de struguri sau gingko biloba. Cei care nu observă vreo schimbare pozitivă, pot merge mai departe şi pot încerca tratamentul cu laser, terapia cu unde acustice, carboxiterapia sau liposculptura cu ultrasunete.

FOTO: Shutterstock

Mai multe