80-90% dintre femei au celulită! Ce mâncâm ca să o reducem

Nu numai sportul netezește pielea cu textură ca de coajă de portocală, ci și alimentația care crește hidratarea, producția de antioxidanți și elimină toxinele din organism. Ce trebuie să mâncăm ca să estompăm celulita?

image

Cine nu-și dorește o musculatură tonifiată și o piele fină, elastică, fără pic de celulită?! Ușor de propus, mai greu de obținut, pentru că acele gropițe inestetice care se văd adesea pe posteriorul femeilor, pe abdomen sau coapsele lor sunt dovada unei alimentații de proastă calitate, dar pot apărea și din cauze genetice, hormonale, care nu mai țin de noi.

Toată acea grăsime strânsă sub piele devine vizibilă la 80-90% dintre femei, în timp ce doar 10% dintre bărbați sunt afectați de ea. Cum spuneam, genetica poate juca un rol în apariția ei, dar și sexul, vârsta și cantitatea de grăsime de pe corpul tău. Pe măsură ce trec anii, pielea își pierde din elasticitate, lucru care face ca celulita să devină mai vizibilă.

La fel de bine, îngrășarea o accentuează simțitor. Studiile ne arată că celulita apare când femeile produc mai mult estrogen, adică în adolescență și sarcină. Și-atunci cum o combatem? Se poate să scăpăm complet de ea? Se poate estompa și rezultatele mult dorite apar când ne schimbăm alimentația!

În ce constă meniul anticelulitic

Șofranul conține ingrediente antiinflamatorii care împiedică expansiunea celulelor grase, așadar e de preferat să fie adăugat la mâncărurile cu pui, orez și conopidă. Fructele de pădure, precum afinele și murele, cresc producția de colagen, ceea ce facilitează dezvoltarea unui țesut nou al pielii.

Antioxidanții din componența lor reduc inflamația care face ca celulita să fie mai vizibilă. Ciocolata neagră și cacaoa sunt bogate în magneziu și fier, aliații sistemului cardiovascular, care susține circulația sângelui în tot corpul. Poți găsi magneziu și fier și în spanac și kale, dar și luteină, care protejează pielea și-o hidratează.

Somonul e mană cerească pentru piele. La fel și orice alt pește gras, ca tonul, macroul și păstrăvul, care reduc inflamația din corp cu ajutorul acizilor grași Omega-3. Așadar, nu trebuie să-ți lipsească din meniul săptămânal trei porții de pește gras, dacă-ți dorești o piele hidratată și elastică, cu celulita diminuată.

image

Orice aliment care are proprietăți antiinflamatorii și hidratează organismul este un aliat incontestabil în lupta cu celulita. Prin urmare, alege grapefrutul, într-o combinație delicioasă cu avocado și somon, pentru efecte binevenite. Nu numai că este plin de vitamina C, capabilă să repare colagenul, dar grapefrutul ajută și la arderea grăsimilor, la accelerarea metabolismului și pierderea în greutate. Și, mai puțină grăsime, mai puțină celulită!

Că tot veni vorba despre avocado, el este bogat în grăsimi bune și fibre, care echilibrează nivelul glucozei și elimină toxinele ce formează mult blamata celulită.

Hidratarea, esențială în combaterea celulitei

Ați auzit vreodată de licopen? Este acel antioxidant puternic care îi conferă culoarea roșie pepenelui, dar și acel colorant vegetal care îmbunătățește circulația sângelui în corpul nostru. Și previne îmbătrânirea, lucru benefic și pentru piele, evident. Nu mai vorbim despre conținutul ridicat de apă din pepenele roșu (92%!), care hidratează perfect pielea. Specialiștii ne spun la unison că hidratarea este esențială în combaterea celulitei.

Așadar, trebuie să bem destulă apă dacă ne dorim îmbunătățirea aspectului pielii. Apa declanșează procesul natural al organismului de-a elimina toxinele acumulate. În plus, celulele pielii conțin și ele o cantitate mare de apă și doar o hidratare optimă le poate menține sănătoase și frumoase.    

Ce NU trebuie să mănânci

Supă la conservă, pentru simplul fapt că are o cantitate extrem de mare de zahăr și sare, ceea ce duce la retenție de apă și, implicit, la un aspect inestetic al pielii. Pâinea albă sau orice produs realizat din făină albă, orezul alb, cartofii și multe dintre cerealele de la micul dejun sunt, de fapt, niște carbohidrați rafinați, iar nivelul glicemic ridicat al acestor alimente nu face decât să stimuleze apariția inflamației în corp.

Un alt aliment pe care trebuie să-l evităm când dorim să scăpăm de celulită este brânza cottage. De ce? În ciuda reputației bune pe care o are, conține multă sare. Și, ca-n cazul supei la conservă, te face să reții mai multă apă în corp și să arăți mai rău din cauza pielii tale ca o coajă de portocală. 

Foto - Shutterstock