Celulita - Cum scapi de ea și cum previi reapariția ei?

Tratamentele anticelulitice disponibile la ora actuală sunt extrem de variate și includ proceduri care pleacă de la clasicul masaj, până la cele bazate pe tehnologie avansată.

image

Ce înseamnă de fapt celulita și care sunt cele mai eficiente tratamente? Hai să aflăm!

Iată ce trebuie să știi despre celulită

Ce este celulita?

Celulita se referă la aspectul neuniform, cu gropițe și pernuțe de grăsime, care afectează în principal coapsele, șoldurile, fesele și abdomenul. Acest aspect apare din cauza faptului că pielea este conectată de mușchi printr-o serie de cordoane de țesut, numit țesut conjunctiv, care nu este la fel de elastic cum este pielea. Când excesul de apă și grăsimi împing pielea în sus, cordoanele fibroase trag în jos, iar pielea capătă un aspect neuniform. În cazul femeilor, aceste cordoane fibroase sunt dispuse sub formă de benzi verticale, permițând celulelor adipoase să întindă și să deniveleze pielea. Bărbații au o predispoziție scăzută pentru apariția celulitei deoarece în cazul lor, aceste cordoane se intersectează, sunt dispuse în formă încrucișată, și țin pielea și țesutul adipos mai strâns.

În cele mai multe cazuri, celulita apare ca rezultat al creșterii volumului celulelor adipoase și retenției de apă. În fazele ei incipiente, celulita poate fi adipoasă sau edematoasă și se datorează excesului de grăsime sau apă. Netratată, celulita poate avansa către forma severă, numită celulită fibroasă, care este dureroasă și mai greu de tratat. Cu toate acestea, noile tratamente anticelulitice de la Silhouette.ro disponibile la ora actuală au la bază tehnologii avansate și pot da rezultate extraordinare.

image

De ce apare celulita?

Principalii factorii cauzali sunt excesul de greutate, sedentarismul și alimentația nesănătoasă. Totuși, trebuie menționat că nu doar persoanele cu exces ponderal pot avea celulită. Predispoziția genetică sau dezechilibrele hormonale pot duce la formarea celulitei chiar și la persoanele care sunt în formă.

Care sunt unele dintre cele mai eficiente tratamente anticelulitice non-invazive?

Terapia cu radiofrecvență este o procedură care încălzește țesuturile, stimulează producția de colagen, stimulează refacerea celulară, și îmbunătățește circulația și aspectul pielii.

Tratamentele cu ultrasunete țintesc în principal celulele adipoase pe care le distrug. Ulterior, grăsimea eliberată poate fi eliminată cu ajutorul tratamentelor de drenaj, iar aspectul general al pielii se poate îmbunătăți considerabil.

Terapia vacuum oferă rezultate extraordinare de durată, mai ales atunci când este combinată cu aplicarea de seruri pentru tonifiere. Vidul creat în timpul tratamentului trage benzile de țesut conjuctiv în sus și ajută la mobilizarea grăsimilor, remodelarea și uniformizarea pielii.

Împachetările corporale sunt indicate în celulita fibroasă, acestea putând fi aplicate țintit pe zonele dorite. Aceste proceduri stimulează lipoliza și contribuie la diminuarea celulitei.

Contraindicațiile terapiei anticelulitice

Unele tratamente anticelulitice pot fi contraindicate femeilor însărcinate sau care alăptează, celor care poartă dispozitive medicale, care au anumite boli sau flebite și tromboflebite.

image

Aplicate din timp, consecvent, însoțite de o dietă sănătoasă și mișcare, tratamentele anticelulitice pot avea rezultate excelente și de durată. Este important de reținut că nu toate persoanele vor avea rezultate similare, iar rapiditatea apariției acestora variază în funcție de tipul de celulită, procedura de tratament pentru care se optează, frecvența tratamentelor dar și stilul de viață.

Sursa foto: Unsplash.comRecente

shutterstock 1494529091 jpg
model anul 2021  sursa   Instagram jpg
close up beautiful woman wearing necklace pearl bracelet jpg
exercitii pentru posterior shutterstock 481861576 jpg
Planifica ti vacanta de vara din timp jpg
curatenie jpg
Insula Queimada, din Brazilia jpg
foto  jpg
Ce stiluri de design interior sunt in tendinte pentru amenajarea bucatariei jpg
Cum sa ti mentii urechile curate in mod corect  Sursa imagine shutterstock 1689079585 jpg
2 jpg
haine pentru doamnele cu parul carunt jpg
Efectele secundare ale pastilele pentru somn jpg
Regina adâncurilor, scufundări  sursa   Shutterstock jpg
otet jpg
Click! pofta buna jpg
Cele mai bune alimente pentru rinichi  jpg
Maini tinand un pahar cu apa jpeg
haine  jpg
pliculețul de ceai  sursa   Shutterstock jpg