Moduri simple, dietetice şi rapide de a găti ouă când vrei să slăbeşti

22 martie 2024   Îngrijire personală

Multă vreme ni s-a spus să nu consumăm prea multe ouă pe zi pentru că pot crește nivelul de colesterol din sânge. Sute de studii au dovedit că nu este un aliment nociv, din contră. Îţi spunem cum să-l prepari pentru a te ajuta şi să slăbeşti!

Consumat în variante dietetice, oul se poate transforma într-un aliat autentic. Este adevărat că oul poate avea un conţinut caloric diferit în funcţie de modul în care îl găteşti. Dacă adaugi unt, vei creşte aportul de calorii.

Mai exact, un ou prăjit poate să aibă şi 150 de calorii, în timp ce unul fiert 76. Pe de altă parte, ouăle prelungesc sezanţia de saţietate datorită unui aminoacid numit leucină, de aceea previne tentaţia de a mânca gustări nesănătoase.

La grătar

La prima vedere seamănă foarte mult cu ouăle prăjite, dar se fac cu puțin ulei. Aminteşte-ţi că un ou prăjit poate să aibă şi 150 de calorii, însă un ou făcut pe grătar ajunge undeva între 90 și 110 de calorii, în funcţie de mărimea lui.

Te-ar mai putea interesa: Care este cantitatea maximă de ouă pe care o poți consuma, în siguranță, într-o săptămână

Fierte

Nimic mai bun ca ouăle fierte tari care pot oferi un minim de calorii și un maxim de proteine. Trebuie doar să puni ouăle întregi în apa care clocoteşte şi le laşi circa 8-10 minute.

Poșate

Spre deosebire de ouăle fierte tari, ouăle poșate sunt gătite în apă, fără coajă. Încinge o cratiță cu apă și pune ușor ouăle în ea.

Poți adăuga un strop de oțet sau suc de lămâie în apă pentru a facilita coagularea. Când sunt fierte, scoate-le din apă cu o spumieră și vor fi gata de mâncare.

Vezi și: Testul paharului cu apă te ajută să îți dai seama dacă ouăle din frigider încă sunt proaspete

La cuptor

Într-o tavă de brioşe poţi pune ouă pe care să le dai la cuptor. Dacă vrei, bate ouăle înainte, amestecă-le cu legumele tale preferate, mărunţite. Pune câte puţin din amestec în tava de brioşe, după ce o ungi cu foarte puţin ulei, ca să eviţi prinderea oului. Poţi adăuga sare, piper, oregano și alte condimente după gust.

FOTO: Shutterstock

Mai multe