Pui ouăle pe ușa frigiderului? Este o greșeală. Iată de ce!

Frigiderul este un aparat indispensabil, iar pentru a ne bucura cât mai mult timp de alimentele proaspete, este necesar să ținem cont de regulile de folosire. Evită următoarele greșeli și utilizează-l corect!

image

Umplerea excesivă a frigiderului este o greșeală des întâlnită. Cu cât vor fi mai multe farfurii cu alimente, borcane, caserole și oale în frigider, cu atât aerul nu va circula corespunzător. Asta înseamnă că orificiile de ventilație vor fi blocate, alimentele nu se vor răci corespunzător și frigiderul va trebui să folosească mai multă energie, ceea ce înseamnă un cost mai mare la facturile de energie. Un alt dezavantaj este că s-ar putea să nu observi alimentele stricate din spatele frigiderului. 

Citește și: Evită să pui aceste alimente în frigider! Printre ele: mierea și produsele de patiserie 

Tu folosești sertarele pentru fructe și legume? 

Să nu eviți să pui legumele și fructele în compartimentele speciale! Aceste sertare sunt special concepute pentru ca produsele proaspete să reziste mai mult. Aici este mai multă umiditate decât în alte compartimente din frigider, ceea ce înseamnă că salata verde, ardeii, ciupercile și fructele se vor menține proaspete pe o perioadă mai lungă de timp. 

O altă greșeală: depozitarea ouălor pe ușa frigiderului 

Depozitarea ouălor pe ușa frigiderului este o altă problemă. Poate și pentru că frigiderul vine la pachet cu acel suport pentru ouă, însă cel mai bine îl poziționezi pe raful de jos al aparatului. În zona ușii, temperatura fluctuează mai mult decât în altă parte a frigiderului, iar ouăle se pot strica mai repede. 

Farfurii neacoperite cu mâncare 

Multe persoane obișnuiesc să pună farfuriile cu resturi de mâncare neacoperite în frigider. Aceasta este o greșeală, deoarece pot provoca mirosuri neplăcute, iar alimentele se usucă mai repede. De aceea, trebuie să acoperi mâncarea rămasă cu folie alimentară sau să le pui într-o caserolă cu capac. 

Vezi și: Ciocolata nu se pune în frigider. Iată cum se păstrează corect!

Nu uita să-l cureți periodic!

O altă greșeală este să nu cureți periodic frigiderul. Corect este ca acesta să fie igienizat la fiecare 3 luni, ceea ce presupune să golești tot din aparat și să-l cureți în profunzime. De asemenea, este necesar ca o dată pe săptămână să îl ștergi cu apă și lămâie sau oțet, pentru a îndepărta posibile bacterii. 

Sursă foto: Shutterstock  



Recente

Prajitura poloneza  Sursa foto shutterstock 1935242111 jpg
clickpentrufemei ro jpg
femeie în casă  foto   Shutterstock jpg
Deshidratare jpg
femeie ca o regină foto   Shutterstock jpg
mască de față  foto   Shutterstock jpg
Ginkgo biloba  Sursa foto shutterstock 1767278624 jpg
Fibrom uterin jpg
Mira jpg
Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg
Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg