Pui ouăle pe ușa frigiderului? Este o greșeală. Iată de ce!

Frigiderul este un aparat indispensabil, iar pentru a ne bucura cât mai mult timp de alimentele proaspete, este necesar să ținem cont de regulile de folosire. Evită următoarele greșeli și utilizează-l corect!

image

Umplerea excesivă a frigiderului este o greșeală des întâlnită. Cu cât vor fi mai multe farfurii cu alimente, borcane, caserole și oale în frigider, cu atât aerul nu va circula corespunzător. Asta înseamnă că orificiile de ventilație vor fi blocate, alimentele nu se vor răci corespunzător și frigiderul va trebui să folosească mai multă energie, ceea ce înseamnă un cost mai mare la facturile de energie. Un alt dezavantaj este că s-ar putea să nu observi alimentele stricate din spatele frigiderului. 

Citește și: Evită să pui aceste alimente în frigider! Printre ele: mierea și produsele de patiserie 

Tu folosești sertarele pentru fructe și legume? 

Să nu eviți să pui legumele și fructele în compartimentele speciale! Aceste sertare sunt special concepute pentru ca produsele proaspete să reziste mai mult. Aici este mai multă umiditate decât în alte compartimente din frigider, ceea ce înseamnă că salata verde, ardeii, ciupercile și fructele se vor menține proaspete pe o perioadă mai lungă de timp. 

O altă greșeală: depozitarea ouălor pe ușa frigiderului 

Depozitarea ouălor pe ușa frigiderului este o altă problemă. Poate și pentru că frigiderul vine la pachet cu acel suport pentru ouă, însă cel mai bine îl poziționezi pe raful de jos al aparatului. În zona ușii, temperatura fluctuează mai mult decât în altă parte a frigiderului, iar ouăle se pot strica mai repede. 

Farfurii neacoperite cu mâncare 

Multe persoane obișnuiesc să pună farfuriile cu resturi de mâncare neacoperite în frigider. Aceasta este o greșeală, deoarece pot provoca mirosuri neplăcute, iar alimentele se usucă mai repede. De aceea, trebuie să acoperi mâncarea rămasă cu folie alimentară sau să le pui într-o caserolă cu capac. 

Vezi și: Ciocolata nu se pune în frigider. Iată cum se păstrează corect!

Nu uita să-l cureți periodic!

O altă greșeală este să nu cureți periodic frigiderul. Corect este ca acesta să fie igienizat la fiecare 3 luni, ceea ce presupune să golești tot din aparat și să-l cureți în profunzime. De asemenea, este necesar ca o dată pe săptămână să îl ștergi cu apă și lămâie sau oțet, pentru a îndepărta posibile bacterii. 

Sursă foto: Shutterstock  Recente

Oatzempic jpg
Ți ai renovat bucătăria și ai nevoie de un frigider nou jpg
o femeie eleganta jpg
plosnite jpg
Salata cu tin si quinoa  Sursa foto shutterstock 1009968754 jpg
Planta longevitatii te face sa arati mai tanar  Sursa foto Pixabay Ingoldfranziska jpg
Prajitura cu biscuiti si crema de vanilie  Sursa foto shutterstock 1953822481 jpg
braun lanseaza primul sistem ipl din lume care inva a pe masura ce l folose ti i se adapteaza la pielea dumneavoastra10 jpg
Ce aparate electrocasnice sunt esențiale într o cafenea jpg
Minitarte cu ciuperci si pui  Sursa foto shutterstock 2153639297 jpg
Cum sa folosesti usturoiul  Sursa foto Pixabay jpg
miros corporal  jpg
clickpentrufemei ro (6) jpg
MedLife Campanie promotionala 1920x1080px jpg
shutterstock 1787268302 jpg
pasta de dinti jpg
alergie dimineata jpg
Salata cu spanac si ton  shutterstock 1038077524 jpg
p32Bhiy   Imgur jpg
Regula 60 60 previne o boala a varstnicilor  Sursa foto shutterstock 585033697 jpg