Care este cantitatea maximă de ouă pe care o poți consuma, în siguranță, într-o săptămână

Ouăle fac parte din categoria „ingredientelor-vedetă‟ din bucătărie. Pe lângă faptul că sunt delicioase și se numără printre ingredientele din multe rețete, acestea sunt și sănătoase. Din păcate, în ultimii ani, ouăle au căpătat o reputațe proastă, deoarece se spune că ar crește nivelul de colesterol. Care este adevărul, dar și câte ouă putem consuma, în siguranță, săptămânal? 

image

Ouăle sunt alimente pline de substanțe nutritive. Mai exact, reprezintă o sursă bogată de vitamine (A, B5, B12, D), minerale și de aminoacizi esențiali. Potrivit „Health Digest‟, consumul de ouă poate reduce nivelul în exces de trigliceride, (grăsimi care se găsesc în sânge), ne poate ajuta să slăbim, este foarte important pentru sănătatea creierului, dar și pentru vedere. De asemenea, potrivit „Healthline‟, în ciuda controverselor apărute, consumul de ouă crește nivelul de colesterol „bun‟ (HDL) și tinde să scadă colesterolul „rău‟ (LDL). Cu atât de multe beneficii pentru sănătate, care este cantitatea maximă de ouă pe care o poți consuma, în siguranță? 

Câte ouă putem mânca într-o singură zi? 

Și de această dată, echilibrul pare să fie răspunsul potrivit. Conform „ Mayoclinic‟, persoanele sănătoase pot mânca maximum șapte gălbenușuri pe săptămână, fără ca sănătatea inimii să le fie afectată. Concret, pentru o inimă sănătoasă, se recomandă consumul unui singur ou, în fiecare zi. Însă, persoanele care sunt diagnosticate cu boli ale ficatului sau cu colesterolul mărit trebuie să se limiteze să consume numai cinci albușuri pe săptămână. 

Asocierea alimentelor este foarte importantă! 

Foarte importante sunt și alimentele cu care asociem consumul de ouă. De pildă, nu este bine să asociem ouăle cu brânză grasă, cu bacon sau cu smântână, deoarece aceste alimente sunt bogate în grăsimi saturate și colesterol. 

Cea mai bună soluție este să asociezi consumul de ouă cu legume, salate și leguminoase. Iată cum să pregătești o rețetă delicioasă și sănătoasă de omletă cu ciuperci! Este extrem de sățioasă și gustoasă. Pont: Pentru un plus de sănătate, înlocuiește untul din rețetă cu ulei de măsline! 

Sursă foto: Shutterstock