Care este cantitatea maximă de ouă pe care o poți consuma, în siguranță, într-o săptămână

Ouăle fac parte din categoria „ingredientelor-vedetă‟ din bucătărie. Pe lângă faptul că sunt delicioase și se numără printre ingredientele din multe rețete, acestea sunt și sănătoase. Din păcate, în ultimii ani, ouăle au căpătat o reputațe proastă, deoarece se spune că ar crește nivelul de colesterol. Care este adevărul, dar și câte ouă putem consuma, în siguranță, săptămânal? 

image

Ouăle sunt alimente pline de substanțe nutritive. Mai exact, reprezintă o sursă bogată de vitamine (A, B5, B12, D), minerale și de aminoacizi esențiali. Potrivit „Health Digest‟, consumul de ouă poate reduce nivelul în exces de trigliceride, (grăsimi care se găsesc în sânge), ne poate ajuta să slăbim, este foarte important pentru sănătatea creierului, dar și pentru vedere. De asemenea, potrivit „Healthline‟, în ciuda controverselor apărute, consumul de ouă crește nivelul de colesterol „bun‟ (HDL) și tinde să scadă colesterolul „rău‟ (LDL). Cu atât de multe beneficii pentru sănătate, care este cantitatea maximă de ouă pe care o poți consuma, în siguranță? 

Câte ouă putem mânca într-o singură zi? 

Și de această dată, echilibrul pare să fie răspunsul potrivit. Conform „ Mayoclinic‟, persoanele sănătoase pot mânca maximum șapte gălbenușuri pe săptămână, fără ca sănătatea inimii să le fie afectată. Concret, pentru o inimă sănătoasă, se recomandă consumul unui singur ou, în fiecare zi. Însă, persoanele care sunt diagnosticate cu boli ale ficatului sau cu colesterolul mărit trebuie să se limiteze să consume numai cinci albușuri pe săptămână. 

Asocierea alimentelor este foarte importantă! 

Foarte importante sunt și alimentele cu care asociem consumul de ouă. De pildă, nu este bine să asociem ouăle cu brânză grasă, cu bacon sau cu smântână, deoarece aceste alimente sunt bogate în grăsimi saturate și colesterol. 

Cea mai bună soluție este să asociezi consumul de ouă cu legume, salate și leguminoase. Iată cum să pregătești o rețetă delicioasă și sănătoasă de omletă cu ciuperci! Este extrem de sățioasă și gustoasă. Pont: Pentru un plus de sănătate, înlocuiește untul din rețetă cu ulei de măsline! 

Sursă foto: Shutterstock 



Recente

O scriitoare britanica a alergat 30 de minute pe zi  Ce efecte a observat  Sursa foto shutterstock 136301591 jpg
Cozonac Con jpg
Salata caprese Sursa foto shutterstock 2081011198 jpg
cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg
Melodia aceasta reduce anxietatea  Sursa foto shutterstock 2228634261 jpg
casa din Londra jpg
Tort cu biscuiti de cacao  Sursa foto shutterstock 274006559 jpg
Budinca apertiv  Sursa foto shutterstock 1530143996 jpg