Probleme cu digestia? Jeleul de mentă le poate combate. Are şi proprietăţi antiinflamatoare

20 august 2024   Îngrijire personală

Jeleul de mentă are o aromă răcoritoare și oferă un plus de colagen, are proprietăţi antiinflamatoare şi este un remediu bun în tulburări digestive.

O alternativă pentru cei care doresc un desert mai simplu, jeleul de mentă este delicios, hrănitor și surprinzător de benefic, deoarece este bogat în colagen, iar menta ajută la ameliorarea problemelor stomacului. Dacă te confrunţi cu indigestie, balonare sau alte probleme digestive, bea zilnic câte două ceşti de ceai de mentă, înainte de mesele principale, de-a lungul a 30 de zile sau prepară un jeleu de mentă. Uite cum să procedezi!

Ce ai nevoie pentru a face jeleu de mentă?

Reţeta de jeleu de mentă oferă o alternativă uşor de preparat în casă, cu un timp estimat de preparare de aproximativ două ore, inclusiv perioada de refrigerare necesară pentru a obţine textura ideală a gelatinei. Îţi trebuie 150 g de frunze de mentă proaspătă, o jumătate de cană de gelatină şi îndulcitor după gust, de preferință zahăr.

Pentru început, cureţi cu grijă frunzele de mentă. Torni peste acestea apă fiartă, apoi le treci printr-o baie de apă cu gheață. Metoda aceasta păstrează culoarea vibrantă a mentei și oprește gătirea frunzelor.

Citeste și: Această plantă nu ar trebui să lipsească din casă!

Frunzele de mentă sunt apoi măcinate împreună cu o parte din apa fiartă. Amestecul rezultat este filtrat printr-o sită. Al treilea pas implică hidratarea și dizolvarea gelatinei. Adaugi acest ingredient într-o parte din lichidul prin care a fost trecută menta, încălzindu-se ușor fără a ajunge la punctul de fierbere. Odată dizolvat complet, pui îndulcitorul ales, după gust. La final, torni amestecul în formele dorite și-l laşi la temperatura camerei. După aceea, dai la frigider până se încheagă.

Proprietățile digestive ale mentei și aportul de colagen al gelatinei fac din acest desert atât o opțiune gustoasă, cât și sănătoasă.

Efectele benefice ale jeleului de mentă

Menta, cunoscută științific sub numele de Mentha x Piperita sau izmă bună, poate fi folosită în diverse preparate culinare, îndeosebi în deserturi, dar şi ca plantă medicinală. Cu o înălţime maximă de 30 cm, menta este uşor de recunoscut după aroma deosebită a frunzelor şi florilor ei.

Vezi şi: Ceaiuri contra indigestiei

Este folosită mai ales sub formă de infuzie şi oferă efecte benefice precum întărirea sistemului imunitar, ameliorarea durerilor de cap și a durerilor musculare, combaterea simptomelor tulburărilor digestive. Contribuie şi la sănătatea pulmonară și vizuală. De asemenea, oferă un aport important de fibre, vitamina A, magneziu, fier și folați.

Ușor de cultivat acasă, menta este o opțiune accesibilă pentru îmbunătăţirea alimentației și a bunăstării generale.

FOTO: Shutterstock

Mai multe