Această plantă nu ar trebui să lipsească din casă!

1 77601 original jpg jpeg

Este o plantă care are grijă atât de sănătatea, cât şi de casa ta. Se îngrijeşte şi foarte uşor şi este o alternativă la produse care conţin substanţe chimice.

O simplă plantă ce reuşeste să ţină toţi dăunătorii la distanţă, îţi oferă un miros frumos şi o veritabilă porţie de sănătate.

Binecunoscuta mentă, căci despre ea este vorba, nu este folosită doar în bucătărie. Potrivit site-ului healthylifevision.com, menta este planta protectoare ce nu ar trebui să lipsească din nici o casă. 

Poţi să o plantezi fie în curte, fie în ghivece şi să o ţii aproape de tine, mireasma ei plăcută te va întâmpina de fiecare dată când vei reveni acasă. 

Efect puternic asupra sistemului nervos

Menta poate fi folosită cu mare succes în medicină, în cosmetică, în aromoterapie cât şi în bucătărie. Cuprinde toate ariile de desfăşurare ale familiei, aducând totodată adevărate beneficii asupra sistemului digestiv, asupra respiraţiei, a ficatului, a circulaţei sangvine şi mai ales asupra sistemului nervos.

Dacă alegi să o consumi zilnic, aceasta va contribui esenţial la stimularea sucului biliar dar mai ales la golirea bilei în intestine, în felul acesta uşurând procesul de digerare a grăsimilor. 

Practic în mentă se ascunde cel bun mai bun detoxifiant al organismului, care în acelaşi timp ajută la înlăturarea tulburărilor intestinale precum diaree sau crampe intenstinale. 

Poţi să apelezi la ulei de mentă, pe care să îl adaugi în crema ta hidratantă câteva picături şi apoi să laşi parfumul său să te relaxează, poţi să foloseşti uleiul la aromoterapie sau să adaugi într-un pulverizator cu apă şi să stropeşti prin casă. 

Dacă ai mai multă mentă proaspătă, poţi să o pui la uscat prin casă şi astfel te vei bucura timp îndelungat de ea.

Descoperă beneficiile mentei pe clicksanatate.ro.