Studiu: Cum poți diminua inflamația excesivă din corp
Dacă îți dorești să îți îmbunătățești sănătatea și să te bucuri de o stare generală de bine, adaugă sportul pe lista ta cu obiceiuri sănătoase! Nu numai că te ajută să fii în formă, dar, potrivit unui studiu, un anumit tip de mișcare reduce și inflamația excesivă din corp.
Inflamația apare ca răspuns al organismului la infecții sau leziuni, fiind privită precum un mecanism de apărare al organismului, deoarece are rolul de a proteja și repara țesuturile afectate.
Citește și: Inflamația cronică: ce este, care este impactul său asupra organismului și cum se tratează?
Totuși, deși este esențială pentru vindecare, inflamația excesivă sau cronică are un impact negativ asupra organismului, deoarece poate duce la declașarea unor afecțiuni, precum diabet sau boli neurodegenerative (Parkinson, Alzheimer). Din fericire, există mai multe lucruri pe care le putem face pentru a preveni toate aceste efecte! De pildă, cercetările au arătat că exercițiile fizice, de intensitate moderată, au un efect antiinflamator în organism. Iată cum te pot ajuta!
Ce beneficii aduce mersul pe bandă
În cadrul unui studiu, publicat în „Cell Physiology‟ și realizat pe șoareci, cercetătorii au descoperit că exercițiile făcute pe banda de alergare (mers, alergat), o oră pe zi, timp de opt săptămâni, inhibă inflamația din organism. Astfel, exercițiile fizice moderate reduc stresul oxidativ, „educă‟ celulele imune și îmbunătățesc calitatea vieții.
Mai mult decât atât, dieta sănătoasă, care pune accentul pe alimente integrale și limitează consumul de alimente procesate și de zahăr poate ajuta, de asemenea, la reducerea inflamației. În plus, creșterea aportului de acizi grași omega-3 (pe care îi găsești în: somon, păstrăv, ton alb, macrou, sardine, uleiuri vegetale de soia, rapiță, ulei de măsline, nuci și semințe de in) este benefică.
Poate ești interesat și de: Obiceiurile care cresc inflamația în corp. Consumul de zahăr, pe listă
În concluzie, modificările simple ale stilului de viață, inclusiv exercițiile pe banda de alergare, pot să aducă beneficii masive pentru sănătate, precum: un sistem imunitar mai sănătos, pierderea în greutate și o tendință scăzută de diabet, boli de inimă, anxietate și depresie, scrie „Clean Plates‟. Crezi că ești pregătit să incluzi exercițiile fizice moderate în rutina ta?
Sursă foto: Shutterstock