Obiceiurile care cresc inflamația în corp. Consumul de zahăr, pe listă

Inflamația este o reacție normală, importantă, care îi semnalează sistemului imunitar când ceva nu este în regulă în organism. Cu toate acestea, inflamația cronică îți poate pune sănătatea în pericol, dacă nu este ținută sub control. Există mai mulți factori care ar putea crește inflamația în corp, printre care și unele obiceiuri.

image

Inflamația este un proces normal care ajută corpul, însă, dacă se cronicizează, are efecte inverse. Inflamația cronică poate afecta celulele, țesuturile și organele sănătoase, anunță Healthline. Printre semnele inflamației cronice se numără: durere abdominală, durere în piept, oboseală, febră, dureri articulare și rigiditate, afte bucale, dar și erupții cutanate, (cum ar fi psoriazisul), scrie „Clevelandclinic‟. În plus, pot să mai apară și: durere în spate, ochi lăcrimați, tulburări de memorie, hipercoagulare, diaree, dar și slăbiciune musculară. 

Inflamația cronică apare atunci când răspunsul din partea sistemului imunitar persistă, lăsându-ți corpul într-o stare constantă de alertă. Astfel, inflamația cronică poate crește riscul de apariție a mai multor boli grave. Ce obiceiuri pot provoca și agrava inflamația cronică? 

Consumul de alimente procesate  - Aceste alimente (precum hot dog, maioneză, fructe deshidratate, hamburger, cârnați, margarină, mezeluri ș.a.m.d.) pot modifica bacteriile sănătoase care trăiesc în intestinul nostru, iar acest lucru duce la apariția inflamației cronice. De asemenea, alimentele prăjite, carbohidrații rafinați, zahărul și sifonul pot provoca efecte nedorite, în special dacă sunt consumate constant. Specialiștii spun că aceste alimente trebuie să fie consumate doar ocazional. 

Lipsa exercițiilor fizice este strâns legată de inflamația cronică. Mai exact, atunci când nu consumi alimente sănătoase și nu faci suficientă mișcare, organismul răspunde prin declanșarea inflamației. Te poți simți obosit sau poți avea dureri articulare. De aceea, specialiști recomandă un minim de mișcare de 30 de minute pe zi. 

Consumul de alcool contribuie la inflamația cronică și la apariția problemelor intestinale, cum ar fi Sindromul de intestin permeabil, scrie „Eatthis‟

Alte lucruri nocive pe care trebuie să le eviți! 

  1. Stresul cronic;
  2. Fumatul (inclusiv fumatul țigărilor electronice); 
  3. Acumularea de kilograme în plus. 

Sursă foto: Shutterstock