Ardei cu spanac și brânză, perfecţi după mesele mai grele de sărbători
Acești ardei umpluți cu spanac cu brânză sunt masa ușoară, perfectă după cele mai grele de sărbători. Ardeii cu o umplutură bogată și cremoasă de spanac și acoperiți cu brânză sunt săraci în carbohidrați sau gluten și potriviţi pentru vegetarieni.
Aceasta este o rețetă ușoară de ardei umpluți vegetarieni, făcută cu spanac și ricotta, o versiune cu conținut scăzut de carbohidrați a rețetei de ardei umpluţi. Ardeii aduc un plus de fibre şi vitamina C, potasiu, magneziu, minerale esenţiale, iar spanacul îţi conferă calciu şi fier. Mai mult, acesta din urmă normalizează tensiunea arterială şi combate stresul oxidativ datorită antioxidanţilor pe care îi conţine.
Este un preparat ușor, perfect pentru cei care doresc o masă fără carne pe care întreaga familie o va iubi. Necesită timp minim de pregătire, fiind pe masa ta în doar o jumătate de oră. Atenţie! Cantităţile ingredientelor de mai jos sunt calculate pentru două porţii.
Ce ingrediente sunt necesare?
2 ardei
100 g spanac
50 g cremă de brânză
20 g parmezan
50 g mozzarella
50 g brânză feta
1 praf de sare
½ ceapă roșie
mărar
pătrunjel
Te-ar mai putea interesa: Ardei capia gratinaţi, cu cremă de brânză: reţeta pe care nu ai voie s-o ratezi!
Mod de preparare
Tai ardeii în jumătate, pe lung, și scoți semințele. Amesteci crema de brânză cu mozzarela și parmezanul rase, spanacul spălat și tocat, sare , după gust. Adaugi ceapa roșie tăiată solzișori și mărar tocat.
Vezi şi: Ardei umpluţi şi pâinici crocante
Umpli ardeii cu această compoziție și-i așezi într-o tavă tepetată. Îi dai la cuptor, la 190 °C, aproximativ 20 de minute. Îi servești presărați cu pătrunjel.
FOTO: Shutterstock