Biscuiţi cu ovăz şi merişoare uscate. Vezi cum te ajută să slăbeşti!
Luaţi la micul-dejun sau la prima gustare a zilei, aceşti biscuiţi cu ovăz şi merişoare te ţin departe de tentaţiile culinare nesănătoase când îţi doreşti să slăbeşti. Îţi oferim reţeta în cele ce urmează!
Ştiai că fulgii de ovăz pe care îi foloseşti la prepararea biscuiţilor din reţeta de mai jos sunt o sursă excelentă de fibre insolubile cu efect pozitiv asupra tranzitului intestinal, care induc mai repede senzaţia de saţietate. De aici, eficienţa fulgilor de ovăz în curele de slăbire. Consumul acestora, inclusiv sub formă de biscuiţi trebuie să fie însoţit de lichide. Fibrele solubile scad colesterolul şi secreţia de insulină. Tot ovăzul furnizează organismului şi fibre solubile, cu rol în scăderea colesterolului, deci şi a incidenţei afecţiunilor coronariene. Fibrele solubile au şi o absorbţie lentă, ceea ce duce la reglarea glicemiei.
Şi merişoarele din această reţetă de biscuiţi te ajută să slăbeşti. Şi în compoziţia lor se găsesc fibre care ajută organismul să menţină senzaţia de saţietate mai mult timp. În plus, merişoarele sunt sărace în calorii şi au un rol important în reducerea depozitelor de grăsime din corp. Datorită antioxidanţilor, vitaminelor B3, B5 şi C, pe care ţi le oferă, încetinesc semnele îmbătrânirii. Acestea previn deteriorarea celulelor corpului şi luptă împotriva radicalilor liberi care duc la apariţia ridurilor şi a petelor pigmentare.
Ingrediente pentru 20 de bucăţi
120 g făină
½ linguriţă bicarbonat de sodiu
½ linguriţă praf de copt
½ linguriţă sare
½ linguriţă scorţişoară
100 g unt, topit
150 zahăr brun
1 ou
1 gălbenuş
2 linguriţe esenţă de vanilie
120 g fulgi de ovăz
100 g merişoare uscate
75 g nuci tocate
Te-ar mai putea interesa: Dieta cu iaurt şi tărâţe de ovăz. Slăbeşti câteva kilograme bune fără să te înfometezi
Mod de preparare
Preîncălzeşti cuptorul și tapetezi două tăvi dreptunghiulare cu hârtie de copt.
Combini făina cu bicarbonatul de sodiu, praful de copt, sarea și scorțișoara. Separat, amesteci untul topit cu zahărul brun, oul, gălbenușul și esenţa de vanilie, amestecând energic. Amesteci ingredientele umede cu cele uscate. Încorporezi fulgii de ovăz, nucile şi merişoarele, păstrând câteva pentru ornat. Amesteci cu mişcări uşoare.
Împarți aluatul în 20 de bile de mărimea unei linguri. Le aplatizezi cu palmele unse cu puţin ulei şi le aşezi în tăvile pregătite.
Vezi şi: Batoane cu prune şi cereale
Coci biscuiţii până capătă un aspect auriu, aproximativ zece minute. Pe la mijlocul coacerii, mai poţi pune câteva merişoare, pentru decor.
FOTO: Shutterstock