Batoane cu prune şi cereale

1 74108 original jpg jpeg

Cerealele integrale sunt foarte bogate în fibre şi ajută digestia. În plus, ele conţin nutrimenţi valoroşi. Nutriţioniştii spun că fulgii de ovăz au mai multe fibre alimentare decât orice altă cereală şi ajută la scăderea colesterolului din sânge. Potrivit studiilor, aceştia aduc mai rapid senzaţia de saţietate şi menţin sănătatea sistemelor digestiv şi cardiovascular.

Ai nevoie de

400 g prune roşii,fără sâmburi,tăiate felii

2 căni fulgi de ovăz

50 g nuci măcinate

5 linguri fulgi de migdale

165 g zahăr brun

1 linguriţă scorţişoară

½ linguriţă bicarbonat de sodiu

½ linguriţă sare

2 linguri unt topit

1 ou bătut

Preparare

Încingi cuptorul. Combini fulgii de ovăz,nucile,migdalele,zahărul brun,scorţişoara,bicarbonatul de sodiu şi sarea şi amesteci până la omogenizare. Încorporezi untul topit,nu fierbinte,în oul bătut,amesteci şi torni combinaţia peste ingredientele uscate şi omogenizezi compoziţia cu mâinile.

Răstorni jumătate din amestecul de fulgi de ovăz într-o tavă şi netezeşti. Aşezi peste acest strat feliuţele de prune,apoi adaugi restul compoziţiei şi o nivelezi. Dai tava la cuptor 20-22 de minute,până se rumeneşte. Laşi să se răcească,apoi tai după preferinţă. Le păstrezi la frigider.

Foto:Profimedia

Citeşte şi:Brioşe cu frişcă vegetală şi nucă,reţetă de post

Piept de pui umplut servit cu paste