Desert fără coacere. Tort de biscuiţi cu alune şi ciocolată
Acest tort cu biscuiți nu necesită coacere. Poţi folosi orice tip de biscuiți, alune de pădure şi ciocolată amăruie.
Iată o reţetă de tort care are toate şansele să devină preferata familiei! Pentru a o pune în practică ai nevoie de câteva ingrediente simple, la îndemână în bucătărie. Mai poţi adăuga alune de pădure, fistic sau, dacă doreşti poţi incorpora fructe uscate, caju, nuci.
Ingrediente pentru zece porţii
1 kg biscuiţi
1 l lapte
200 g unt
240 g zahăr
8 linguri cacao
1 esenţă de rom
100 g alune de pădure, opţional
Pentru crema de ciocolată:
2 tablete ciocolată amăruie
100 g unt
50 g fistic
Te-ar mai putea interesa: Cum să faci tort cu frişcă şi căpşuni. Bonus: metode să păstrezi prospeţimea căpşunilor
Cum să faci tort de biscuiţi
Pui pe foc laptele, untul, zahărul, cacaua, amestecând continuu până la topirea zahărului. Torni amestecul peste biscuiţii rupţi în bucăţi, adaugi esenţa de rom, alunele de pădure mărunţite, dacă doreşti, şi amesteci uşor.
Întinzi compoziţia într-o tavă rotundă, cu inel detaşabil pe care o dai la frigider, pentru trei-patru ore sau peste noapte.
Vezi şi: Desert rapid, cu care mergi la sigur! Tort răsturnat cu ananas şi merişoare
Pentru decorarea tortului, topeşti ciocolata pe baie de aburi, apoi dai deoparte şi înglobezi untul moale. Scoţi tortul de la frigider, îndepărtezi inelul şi îl îmbraci în ciocolată. Ornezi cu fistic mărunţit.
FOTO: Shutterstock