Bomboane cu ciocolată de savurat după împodobirea bradului. Le poţi dărui colindătorilor

13 decembrie 2023   Rețete

Nu ne mai despart multe zile de Crăciun şi, dacă decorezi cu cei dragi bradul şi casa în această perioadă, i-ai putea răsfăţa pe toţi ai casei cu bomboane cu ciocolată. Acest desert simplu poate fi o idee bună pentru a oferi o răsplată dulce acelor colindători care vor bate la uşa ta.

Când vine vorba de delicii de sezon, nu doar brioşele, turta dulce, prăjiturile sau checurile cu glazură sunt preferatele tuturor, ci şi bomboanele făcute în casă, ornate cu dropsuri colorate. Sunt surprinzător de simplu de făcut. Variante noastră nu necesită multe ingrediente, ba chiar sunt unele pe care le ai la îndemână, în frigider şi cămară. Iată cum să le pentru următoarea ta sărbătoare în familie sau activitate cu copiii!

Ingrediente pentru 15 bucăţi

500 g biscuiţi

500 ml lapte

125 g unt

120 g zahăr

3 linguri cacao

esenţă de rom

Pentru glazură:

½ tabletă ciocolată neagră

25 g unt

Vezi şi: Desert rapid şi cuceritor. Trufe de ciocolată

Mod de preparare

Dai biscuiţii la cuptor să devină crocanţi, apoi îi macini. Fierbi laptele, apoi îl amesteci cu untul, zahărul şi cacaua. Amesteci continuu până la topirea zahărului. Torni amestecul peste biscuiţi, adaugi esenţa de rom şi omogenizezi.

Cu mâninile unse cu un stop de ulei, iei câte o linguriţă din compoziţie şi formezi sfere. Le pui deoparte, pe un platou.

Te-ar mai putea interesa: Tort cu frişcă şi bomboane de nucă de cocos

Pentru glazură, topeşti pe baie de aburi ciocolata ruptă în bucăţi. După ce s-a topit, înglobezi untul moale. Când glazura nu mai este fierbinte, pregăteşti beţişoarele pentru bomboane.

Treci prin glazură capetele fiecărui beţişor în parte şi le introduci în biluţele de pe platou. Scufunzi bomboanele pe rând în glazură.

Le aşezi cu beţişoarele în jos pentru ca glazura să nu se scurgă foarte mult de pe ele. Le decorezi după imaginaţie.

FOTO: Shutterstock

Mai multe