Desert rapid şi cuceritor. Trufe de ciocolată
Trufele de ciocolată sunt ușor de făcut cu această rețetă! De fapt, sunt cele mai simple bomboane, dar cuceresc prin eleganţă.
O trufă cu ciocolată neagră se topește ușor, fiind pudrată din belșug cu cacao este un răsfăț ca oricare altul. Trufele tradiționale franceze de ciocolată neagră, odată gustate, nu vor fi uitate niciodată. Rețeta este atât de bogată și de aromată, încât îi va satisface chiar și pe cei mai pretenţioşi iubitori de ciocolată. Aceste bomboane de casă pot fi şi un cadou încântător și impresionant la orice petrecere sau sărbătoare.
Ingrediente pentru 20 de bucăţi
1 tabletă ciocolată amăruie
1 gălbenuş
20 g unt
20 g lapte praf
2 linguri apă
50 g miez de nucă
cacao
biscuiţi
Te-ar mai putea interesa: Bomboane de ciocolată cu cremă de portocale
Cum să faci trufe de ciocolată
Topeşti ciocolata cu untul pe foc mic, apoi le amesteci cu laptele praf şi apa. Freci până obţii o pastă.
Dai deoparte, răcoreşti amestecul şi încorporezi gălbenuşul, apoi miezul de nucă tocat grosier.
Vezi şi: Cea mai ieftină reţetă de bomboane Raffaello
Formezi bile mici din compoziţie. Pisezi biscuiţii, îi amesteci cu cacao şi treci bilele de ciocolată prin acest amestec.
Le păstrezi la frigider până la momentul servirii.
FOTO: Shutterstock