Bomboane cu ciocolată albă. Cum să faci rapid aceşti bulgăraşi cu fulgi de nucă de cocos

Cu doar şase ingrediente poţi face bomboane de casă care rivalizează cu succes cu oricare altele din comerţ. Au şi un aspect deosebit. Arată ca nişte mici bulgări de zăpadă.

image

Bomboanele originale de nucă de cocos sunt făcute cu lapte condensat, dar pentru a le face mai rapide și mai sănătoase, poţi folosi mascarpone pentru a te bucura de o textură cremoasă. Cum sunt făcute să fie de mărimea unei mușcături, sunt ideale pentru copiii, cărora le poţi da porţii mai mici de dulciuri, dar și la evenimente.

Ingrediente pentru 30 de bomboane

300 g ciocolată albă

40 g unt

250 g mascarpone

2 foi de napolitane

30 migdale

100 g fulgi nucă de cocos

Vezi şi: Bomboane de casă cu caju şi curmale. Îţi dau energie pentru o nouă zi!

Mod de preparare

Topeşti ciocolata albă pe baie de aburi, apoi o amesteci cu untul şi dai la răcit.

Mixezi amestecul de ciocolată cu mascarpone, după aceea adaugi foile de napolitană mărunţite cât mai mult, omogenizezi şi introduci totul la frigider două ore.

Te-ar mai putea interesa: Bomboane cu ciocolată şi mentă

Cu palmele umede, iei puţin din compoziţie, pui în mijloc o migdală şi formezi bomboanele.

La final, le treci prin fulgi de nucă de cocos. Până la servire, le păstrezi la frigider.

FOTO: Shutterstock