Caracatiță cu sos de roșii. N-ai mai savurat-o aşa niciodată!
Oricât de complicat pare la prima vedere, acest preparat cu caracatiţă şi sos de roşii este simplu de făcut şi-ţi va aminti de savoarea unui deliciu din vacanţele tale. Află secretele acestei reţete şi bucură-te de gustul ei deosebit!
Ingrediente pentru două porţii
1 kg caracatiță baby
700 roșii pasate
200 ml vin alb
2 căței de usturoi
30 ml ulei
sare
piper
Te-ar mai putea interesa: Supă de roșii cu fructe de mare
Mod de preparare
Speli caracatița, iar dacă bucățile sunt mari, le toci. Încingi uleiul și călești cățeii de usturoi, un minut, apoi adaugi bucățile de caracatiță, acoperi vasul și lași la fiert zece minute. Dai capacul la o parte și lași la fiert până se evaporă apa lăsată.
Vezi si: Idee pentru masa de prânz: inele de calamar pane
Ai grijă să amesteci constant pentru a nu se prinde de baza vasului. Adaugi apoi vinul și, după ce s-a evaporat, torni roșiile pasate. Condimentezi cu sare și piper și lași la fiert alte 10-15 minute.
FOTO: Shutterstock