Creveți în sos alb. Sunt gata în 30 de minute!
Aceşti creveți cu usturoi şi parmezan pot fi preparaţi rapid când nu ai prea mult timp de petrecut în bucătărie.
Poate ocoleşti de obicei creveţii, dar această reţetă are toate datele să te convingă să-i incluzi în dietă. Este un preparat cremos, simplu şi delicios. Transformă în timp relativ scurt câteva ingrediente într-o cină memorabilă.
Stai în cumpătă dacă să încerci sau nu o reţetă cu creveţi? Află că au un conținut scăzut de calorii, fiind și o sursă excelentă de proteine. Îţi aduc un plus de seleniu, necesar pentru sănătatea inimii şi imunitate, dar și iod, care este important pentru sănătatea tiroidei, vitamina B12, zinc, cupru, Omega-3 și antioxidantul, astaxantina.
Ingrediente pentru trei porţii
500 g creveți decorticați
200 ml smântână pentru gătit
150 g paste penne fierte
150 ml supă clară de pui
100 g parmezan ras
2 căței de usturoi
30 g unt
sare
piper
Vezi şi: Reţetă rapidă, cu doar şase ingrediente. Quesadilla cu pui
Mod de preparare
Topești untul într-o tigaie și călești creveții până capătă o nuanță roz deschis. Îi condimentezi cu sare și piper, după gust, pui cățeii de usturoi pisați, mai ții pe foc un minut, apoi dai deoparte.
Scoți creveții și pui în loc supa de pui, o lași să fiarbă până scade la jumătate, apoi adaugi smântână și pastele și lași pe foc până începe să se îngroașe sosul.
Te-ar mai putea interesa: Pont pentru o masă rapidă: chifteluțe cu sos de smântână
Adaugi creveții, parmezanul și omogenizezi, apoi dai cratița la cuptor, la 190 °C, până se rumenește ușor pe deasupra.
FOTO: Shutterstock