Creveți în sos alb. Sunt gata în 30 de minute!

Aceşti creveți cu usturoi şi parmezan pot fi preparaţi rapid când nu ai prea mult timp de petrecut în bucătărie.

image

Poate ocoleşti de obicei creveţii, dar această reţetă are toate datele să te convingă să-i incluzi în dietă. Este un preparat cremos, simplu şi delicios. Transformă în timp relativ scurt câteva ingrediente într-o cină memorabilă.

Stai în cumpătă dacă să încerci sau nu o reţetă cu creveţi? Află că au un conținut scăzut de calorii, fiind și o sursă excelentă de proteine. Îţi aduc un plus de seleniu, necesar pentru sănătatea inimii şi imunitate, dar și iod, care este important pentru sănătatea tiroidei, vitamina B12, zinc, cupru, Omega-3 și antioxidantul, astaxantina.

Ingrediente pentru trei porţii

500 g creveți decorticați 

200 ml smântână pentru gătit 

150 g paste penne fierte 

150 ml supă clară de pui 

100 g parmezan ras 

2 căței de usturoi 

30 g unt 

sare 

piper 

Vezi şi: Reţetă rapidă, cu doar şase ingrediente. Quesadilla cu pui

Mod de preparare

Topești untul într-o tigaie și călești creveții până capătă o nuanță roz deschis. Îi condimentezi cu sare și piper, după gust, pui cățeii de usturoi pisați, mai ții pe foc un minut, apoi dai deoparte.  

Scoți creveții și pui în loc supa de pui, o lași să fiarbă până scade la jumătate, apoi adaugi smântână și pastele și lași pe foc până începe să se îngroașe sosul.

Te-ar mai putea interesa: Pont pentru o masă rapidă: chifteluțe cu sos de smântână

Adaugi creveții, parmezanul și omogenizezi, apoi dai cratița la cuptor, la 190 °C, până se rumenește ușor pe deasupra.   

FOTO: Shutterstock