Dor de vară? Îl alini cu o supă reconfortantă de pește și fructe de mare
Vremea rea, ploioasă şi friguroasă te duce cu gândul la vacanţe, dar simţi şi nevoia de a te încălzi cu o supă delicioasă şi hrănitoare? Îţi propunem o supă de peşte cu fructe de mare!
Această supă de pește și fructe de mare este destul de simplu de preparat şi nu-ţi va lua nici mult timp. Respectă paşii de mai jos şi te vei putea desfăta cu un preparat cu textură catifelată, care este şi hrănitor, perfect pentru zilele reci de toamnă târzie.
Ingrediente pentru trei porţii
50 g unt
1 praz
3 căței de usturoi
30 g făină
500 ml lapte
600 ml supă clară de pui
100 ml smântână pentru gătit
250 g pește file
250 g scoici
200 g creveți decorticați
½ lămâie
pătrunjel
sare
piper
Vezi si: Reţetă rapidă. Supă de linte, balsam pentru inimă
Mod de preparare
Topești untul și călești prazul curățat și tocat, până devine sticlos, apoi adaugi usturoiul tocat. Pui făina și amesteci energic pentru a nu se forma cocoloașe.
Torni jumătate din cantitatea de lapte, amesteci până se omogenizează, apoi torni restul de lapte, supa de pui și smântâna lichidă. Pui peștele tăiat cubulețe și lași să fiarbă 10 minute.
Te-ar mai putea interesa: Supă franțuzească de ceapă. Te îmbrăţişează cu arome incredibile în zilele de toamnă
Adaugi scoicile și creveții curățați și mai lași să fiarbă 5 minute, apoi condimentezi cu sare, piper și torni zeama de lămâie. Servești supa cu pătrunjel tocat.
FOTO: Shutterstock