Dor de vară? Îl alini cu o supă reconfortantă de pește și fructe de mare

Vremea rea, ploioasă şi friguroasă te duce cu gândul la vacanţe, dar simţi şi nevoia de a te încălzi cu o supă delicioasă şi hrănitoare? Îţi propunem o supă de peşte cu fructe de mare!

image

Această supă de pește și fructe de mare este destul de simplu de preparat şi nu-ţi va lua nici mult timp. Respectă paşii de mai jos şi te vei putea desfăta cu un preparat cu textură catifelată, care este şi hrănitor, perfect pentru zilele reci de toamnă târzie.

Ingrediente pentru trei porţii

50 g unt

1 praz

3 căței de usturoi

30 g făină

500 ml lapte

600 ml supă clară de pui

100 ml smântână pentru gătit

250 g pește file

250 g scoici

200 g creveți decorticați

½ lămâie

pătrunjel

sare

piper

Vezi si: Reţetă rapidă. Supă de linte, balsam pentru inimă

Mod de preparare

Topești untul și călești prazul curățat și tocat, până devine sticlos, apoi adaugi usturoiul tocat. Pui făina și amesteci energic pentru a nu se forma cocoloașe.

Torni jumătate din cantitatea de lapte, amesteci până se omogenizează, apoi torni restul de lapte, supa de pui și smântâna lichidă. Pui peștele tăiat cubulețe și lași să fiarbă 10 minute.

Te-ar mai putea interesa: Supă franțuzească de ceapă. Te îmbrăţişează cu arome incredibile în zilele de toamnă

Adaugi scoicile și creveții curățați și mai lași să fiarbă 5 minute, apoi condimentezi cu sare, piper și torni zeama de lămâie. Servești supa cu pătrunjel tocat.

FOTO: Shutterstock