Reţetă rapidă şi hrănitoare. Supă de roșii cu fructe de mare

Un preparat delicios făcut cu legume și fructe de mare, această supă este plină de arome mediteraneene, perfectă servită cu pâine rustică.

image

Această supă de rapidă și ușoară conţine ingrediente simple, legume, ca roșiile, cartofi, ardei și ceapă, la care se adaugă unele care fac acest preparat special: creveți, scoici, bacon. Caldă si aromata, această supă sănătoasă şi hrănitoare este gata în aproximativ o jumătate de oră.

Toate tipurile de fructe de mare sunt surse bune de proteine, dar nu conțin atât de multe grăsimi precum carnea. Îţi aduc un plus de vitamine și minerale esenţiale, precum și proteine, acizi graşi Omega-3. Consumul regulat de fructe de mare îţi reduce riscul de depresie, cancer hepatic, Alzheimer, boli de inimă şi alină durerile articulare.

Ingrediente de ajuns pentru şase porţii

1 kg scoici

300 g creveți

200 g bacon

3 l apă

2 cepe

3 morcovi

1 ardei

5 cartofi

400 g roșii pasate

1 frunză dafin

1 crenguță cimbru

sare

piper

Te-ar mai putea interesa: Paella cu legume şi fructe de mare

Mod de preparare

Speli scoicile în mai multe ape, apoi le pui la fiert în 1,5 l apă. Acoperi și lași să fiarbă aproximativ 20 de minute, apoi scurgi supa obținută printr-un tifon și o păstrezi. Arunci scoicile care nu s-au deschis. 

Încingi uleiul într-o oală și călești baconul tocat până devine crocant. Îl iei și-l pui pe șervete de hârtie pentru a se absorbi grăsimea în exces.

Vezi şi: Cea mai delicioasă reţetă de prânz - paste picante cu creveţi şi roşii

În grăsimea rămasă călești cepele, morcovii și ardeiul tocate până se înmoaie, apoi adaugi cartofii curățați și tăiați cubulețe, roșiile, torni apa, adaugi frunza de dafin, cimbrul și lași să fiarbă un sfert de oră.

Adaugi creveții curățați, supa de scoici, scoicile, condimentezi cu sare și piper, după gust, și mai lași să fiarbă zece minute. Înainte să servești, adaugi baconul.

FOTO: Shutterstock