Cel mai simplu chec cu banane şi ciocolată. Ideal de făcut cu copiii
Ciocolata amăruie și bananele sunt perechea ideală pentru un chec delicios. Aşa îl poţi prepara cel mai simplu!
Checul cu banane poate fi o idee perfectă pentru mic dejun, desert sau gustare, alături de o cană de ceai sau ciocolată caldă, în funcţie de ocazie. Rețeta noastră este simplu de făcut și nu necesită mult timp de pregătire sau ustensile speciale. Amesteci totul într-un castron, apoi aluatul este gata de coacere. De aceea, este un preparat ideal de făcut cu copiii.
Cei care au intoleranţă la gluten pot folosi făină de migdale în locul cele obișnuite, de grâu. Aceasta poate face checul mai moale. Fii curajos, testează cu cantităţi mici de ingrediente și vezi ce ţi se potriveşte mai bine. Reţine că raportul dintre cele două tipuri de făină este 1:1 şi că timpul de coacere al unui preparat cu făină de migdale este mai scurt, chiar şi la o temperatură joasă.
Ingrediente pentru o tavă de chec cu banane
140 g unt
140 g zahăr
2 ouă
140 g făină
5 g praf de copt
2 banane, bine coapte
50 g ciocolată neagră
1 praf de sare
Te-ar mai putea interesa: Chec însiropat cu mac
Mod de preparare pas cu pas
Pas 1
Descojești o banană și o pasezi cu furculița. Amesteci ouăle cu zahărul și le mixezi până când compoziția capătă o consistență cremoasă și își dublează volumul.
Pasul 2
Torni peste ouă untul topit și răcit și omogenizezi. Încorporezi făina combinată cu praful de copt și sarea.
Vezi şi: Chec cu nucă, frişcă şi banane
Pasul 3
Adaugi la final banana pasată și ciocolata tăiată cubulețe. Amesteci și torni compoziția într-o tavă tapetată.
Pasul 4
Tai în jumătate, pe lung, banana rămasă și o așezi peste compoziția din tavă. Încingi cuptorul la 160 °C și ții checul aproximativ 50 de minute, până când trece testul scobitorii. Îl feliezi după ce s-a răcit.
FOTO: Shutterstock