Chec de lămâie, rapid şi aromat, perfect pentru întâlnirile cu amicii
Uşor şi aromat, acest chec este desertul delicat potrivit pentru picnicuri şi vizite de weekend.
Sucul de lămâie proaspăt stors, alături de coaja de lămâie puse în aluatul acestui chec sporesc aroma deosebită de citrice. Este desertul perfect pentru cei care adoră gustul de lămâie. Dacă vrei să ai mai multă varietate, încearcă o versiune cu seminţe de mac sau afine.
Aroma unică a lămâii o face un ingredient popular în deserturi. Aproape toate părțile unei lămâi pot fi folosite pentru gătit. Sunt folosite în întreaga lume în dulciuri, băuturi, salate, sosuri, garnituri. Vitaminele, fibrele și compușii vegetali din lămâi pot face parte dintr-o dietă sănătoasă. Zeama are proprietăţi antibacteriene şi antifungice. Studiile au arătat că acei compuși vegetali din concentratul de suc de lămâie au inhibat eficient creșterea infecțiilor cu Salmonella, Stafilococ și Candida. De asemenea, a fost eficient împotriva unei anumite bacterii rezistente la antibiotice care provoacă pneumonie și infecții ale sângelui. Prin urmare, nu te feri să foloseşti mai des lămâi la mesele de peste zi, desigur, dacă nu ai probleme stomacale!
Ingrediente pentru 12 porţii
2 ouă
350 g zahăr
250 g făină
250 g iaurt
50 ml ulei
unt, pentru unsul formei
zeama de la ½ lămâie
coaja a 2 lămâi bio
zahăr pudră
Vezi şi: Desert fără coacere. Napolitane cu cremă de lămâie
Cum să prepari chec cu lămâie
Mixezi gălbenuşurile cu zahărul până la albirea amestecului. Adaugi uleiul în fir subţire şi iaurtul, apoi făina, zeama şi coaja de lămâie. Baţi albuşurile spumă tare şi-l înglobezi în compoziţie.
Te-ar mai putea interesa: Cheesecake cu lămâie şi bezea. Atât de bun, încât după o porţie mai vrei încă una!
Transferi totul într-o formă de guguluf unsă cu unt pe care o introduci în cuptorul preîncălzit până când se rumeneşte. La final, scoţi checul din formă şi-l laşi la răcit înainte de porţionare. La servire, pudrezi cu zahăr.
FOTO: Shutterstock