Covrigi cu fulgi de migdale. Cea mai uşoară reţetă!
Un pic de scorţişoară şi de nucşoară schimbă gustul unor covrigi care par banali. Află cum să prepari covrigi mai buni decât la simigerie! Îţi prezentăm o reţetă simplu de pus în practică!
Ingrediente pentru patru porţii
360 ml apă caldă
2 ½ linguriță drojdie uscată
100 g zahăr
500 g făină
¼ linguriţă scorțișoară
1 vârf de cuţit nucșoară
1 lingură miere
Pentru glazură:
120 g zahăr purdă
2 linguri lapte
½ linguriță esenţă vanilie
100 g fulgi migdale
Te-ar mai putea interesa: Plăcintă cu caise şi migdale
Mod de preparare
Combini apa caldă cu o lingură de zahăr până când zahărul se dizolvă. Adaugi drojdia uscată și amesteci. Dai deoparte circa zece minute.
Separat, amesteci făina, scorţişoara şi nucşoara. Când drojdia este gata, o încorporezi în amestecul de făină. Procedezi la fel cu zahărul rămas şi mierea. Frămânți cinci minute.
Din aluatul obţinut formezi covrigi. Aşezi covrigii în două tăvi tapetate. Îi acoperi şi-i laşi la crescut aproximativ 30 de minute. Dai la copt covrigii în cuptorul preîncălzit, circa 10-15 minute pentru fiecare tavă.
Vezi și: Budincă de vanilie cu migdale
Pentru ornat, amesteci zahărul pudră, laptele și esenţa de vanilie. Ungi covrigii cu glazura și presari fulgii de migdale.
FOTO: Shutterstock