Chec cu nucşoară. Desert aromat pentru activarea simţurilor

Rețetele de prăjituri cu mirodenii au un gust deosebit. Îţi prezentăm un astfel de desert, un chec cu amestec de condimente, scorțișoară, nucșoară, anason, ghimbir, care îi dau o savoare incredibilă.

image

Condimentele precum scorţişoara, nucşoara, anasonul sunt aromate şi dau un gust deosebit deserturilor. În plus, sunt prietenoase cu cei care au diabet zaharat, fiind folosite şi în indigestie, răceală, diareea, circulaţie proastă a sângelui şi tensiune mare din timpul menstruaţiei. Nucşoara are proprietăţi antibacteriene, este indicată persoanelor bolnave de Alzheimer şi celor care vor să-şi îmbunătăţească memoria. Acest condiment are capacitatea de a reduce flatulenţa şi creşte pofta de mâncare.

Şi anasonul dă o aromă deosebită oricărui desert şi are proprietăţi curative care nu ar trebui ignorate. Are efecte antiinflamatoare, antitusive, expectorante şi calmante. Dacă adaugi şi ghimbir la deserturile tale preferate te vei bucura de mai multe efecte benefice. Ghimbirul alină durerile de cap, ameliorează simptomele sindrodumului premenstrual, te scapă de balonare, stimulează imunitatea. Aşadar, ai toate motivele să alegi mai des preparatele dulci cu mirodenii, cum este şi acest chec!

Ingredinte pentru 12 porţii

250 g făină

100 ml lapte

1 plic drojdie uscată

200 g zahăr

50 g cacao

1 lingură miere

3 ouă

100 ml ulei

scorţişoară

½ linguriţă ghimbir măcinat

1 vârf de cuţit nucşoară

1 vârf de cuţit anason măcinat

unt, pentru uns forma

rahat turcesc, opţional

batoane de scorţişoară, pentru decor

Vezi şi: Reţetă delicioasă fără zahăr. Încearcă checul cu banane şi ciocolată

Mod de preparare

Combini două linguri de făină cu puţin lapte cald. Freci drojdia cu puţin zahăr, apoi o înglobezi în amestecul de făină. Le acoperi şi le laşi la loc cald, circa o jumătate de oră. La final, pui zahărul şi făina rămase cât să obţii un aluat moale.

Te-ar mai putea interesa: Cea mai simplă reţetă de chec este gata în mai puţin de o oră

Încorporezi ouăle, mierea, cacaoa, uleiul şi mirodeniile, după gust. Torni compoziţia într-o formă spiralată, unsă cu unt şi o dai la cuptor pentru o jumătate de oră. O scoţi din formă numai după răcire şi o ornezi cu scoţişoară.

FOTO: Shutterstock



Recente

Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg
Rulouri de vinete cu alune  Sursa foto shutterstock 2418362253 jpg
femeie atragatoare tinuta iarna 789305 jpg
Rulada cu gem de capsuni  Sursa foto shutterstock 2387304579 jpg
Salata de vinete  Sursa foto shutterstock 300480098 jpg
Tort festiv alune de padure  Sursa foto shutterstock 2233352429 jpg
OUTFIT 625 1544 62 132 10 size large c v 1 compressed JPG
portrait beautiful woman jpg
e120a11231976f9c92c028516f0f81167b jpg
Tocanita de cartof dulce  Sursa foto shutterstock 2370838917 jpg
Menopauza ÔÇô un subiect prea put╠ªin discutat i╠én Roma╠énia jpg
CLICKPENTRUFEMEI wojtek mich ZGj0 IjgXdo unsplash jpg
Chifle cu gem de caise, Sursa foto shutterstock 2390464819 jpg
Imagine1 (1) jpg
ochelari de soare (8) jpg
Chiftelute de peste  Sursa foto shutterstock 1512309131 jpg
Painici sau conchas mexicane  Sursa foto shutterstock 1063093535 jpg
e1d2eb55a7735811b8523ddc3e0663b5d7 (1) jpg