Chec cu nucşoară. Desert aromat pentru activarea simţurilor

Rețetele de prăjituri cu mirodenii au un gust deosebit. Îţi prezentăm un astfel de desert, un chec cu amestec de condimente, scorțișoară, nucșoară, anason, ghimbir, care îi dau o savoare incredibilă.

image

Condimentele precum scorţişoara, nucşoara, anasonul sunt aromate şi dau un gust deosebit deserturilor. În plus, sunt prietenoase cu cei care au diabet zaharat, fiind folosite şi în indigestie, răceală, diareea, circulaţie proastă a sângelui şi tensiune mare din timpul menstruaţiei. Nucşoara are proprietăţi antibacteriene, este indicată persoanelor bolnave de Alzheimer şi celor care vor să-şi îmbunătăţească memoria. Acest condiment are capacitatea de a reduce flatulenţa şi creşte pofta de mâncare.

Şi anasonul dă o aromă deosebită oricărui desert şi are proprietăţi curative care nu ar trebui ignorate. Are efecte antiinflamatoare, antitusive, expectorante şi calmante. Dacă adaugi şi ghimbir la deserturile tale preferate te vei bucura de mai multe efecte benefice. Ghimbirul alină durerile de cap, ameliorează simptomele sindrodumului premenstrual, te scapă de balonare, stimulează imunitatea. Aşadar, ai toate motivele să alegi mai des preparatele dulci cu mirodenii, cum este şi acest chec!

Ingredinte pentru 12 porţii

250 g făină

100 ml lapte

1 plic drojdie uscată

200 g zahăr

50 g cacao

1 lingură miere

3 ouă

100 ml ulei

scorţişoară

½ linguriţă ghimbir măcinat

1 vârf de cuţit nucşoară

1 vârf de cuţit anason măcinat

unt, pentru uns forma

rahat turcesc, opţional

batoane de scorţişoară, pentru decor

Vezi şi: Reţetă delicioasă fără zahăr. Încearcă checul cu banane şi ciocolată

Mod de preparare

Combini două linguri de făină cu puţin lapte cald. Freci drojdia cu puţin zahăr, apoi o înglobezi în amestecul de făină. Le acoperi şi le laşi la loc cald, circa o jumătate de oră. La final, pui zahărul şi făina rămase cât să obţii un aluat moale.

Te-ar mai putea interesa: Cea mai simplă reţetă de chec este gata în mai puţin de o oră

Încorporezi ouăle, mierea, cacaoa, uleiul şi mirodeniile, după gust. Torni compoziţia într-o formă spiralată, unsă cu unt şi o dai la cuptor pentru o jumătate de oră. O scoţi din formă numai după răcire şi o ornezi cu scoţişoară.

FOTO: Shutterstock