Covrigei traşi în ciocolată. Nimeni nu le rezistă!
Cei mai buni covrigei în ciocolată nu se găsesc în vreun magazin, ci ar putea fi chiar în bucătăria ta. Trebuie doar să urmezi indicaţiile de la jos pentru a te bucura şi gustul unor covrigei de casă cu adevărat deosebiţi.

Ingrediente pentru 8 porţii
300 g făină
200 g unt
150 g zahăr
1 ou
2 linguri nucă măcinată
1 vârf de cuţit sare
1 linguriţă praf de copt
1 linguriţă esenţă de rom, opţional
¼ linguriţă scorţişoară
2 tablete ciocolată amăruie
sare de mare grunjoasă
Vezi şi: Ai încercat reţeta de cheesecake cu blat din covrigi?
Mod de preparare
Combini făina, sarea, praful de copt pe care le cerni. Separat, freci untul cu zahărul, apoi înglobezi oul şi esenţa de rom. Omogenizezi cele două amestecuri, încorporezi nuca măcinată şi scorţişoara.
Te-ar mai putea interesa: Uscăţele cu ciocolată. Merg de minune la o cafea sau un ceai!
Modelezi covrigeii, îi transferi într-o tavă tapetată pe care o dai la cuptor, 20 de minute. Până când covrigeii se răcesc, topeşti ciocolata pe baie de aburi.
Treci covrigeii prin ciocolată, îi aşezi pe o tavă unsă cu ulei, îi presari cu sare şi-i dai la frigider până la întărirea ciocolatei.
FOTO: Shutterstock