Creveți cu sos de cocos. Trebuie să încerci varianta aceasta!

15 octombrie 2025   Rețete

Poate ai mai savurat preparate cu creveţi, dar poate nu avea şi sos cu lapte de cocos. Află secretele gătirii celor mai buni creveţi pe care îi poţi face în propria bucătărie!

Ingrediente pentru două porţii

500 g creveți

2 căței de usturoi

1 ceapă mică

1 ardei gras

1 ardei iute, opțional

250 g lapte de cocos

2 roșii

boia de ardei dulce, opțional

sare

piper

coriandru

busuioc

100 g cremă de brânză

30 ml ulei

Te-ar mai putea interesa: Idee pentru grătar. Frigărui de creveți, cu usturoi şi lămâie

Cum să prepari creveţi cu sos de cocos?

Încingi jumătate din cantitatea de ulei într-o tigaie și călești creveții curățați cu un cățel de usturoi pisat, sare și piper, după gust. Îi dai deoparte după ce s-au rumenit.

Îi scoți din tigaie, pui uleiul rămas, ceapa tocată și ardeiul tocat și le lași până se înmoaie ușor.

Vezi și: Supă de roșii cu fructe de mare

Adaugi laptele de cocos, usturoiul pisat, boiaua, roșiile descojite și tocate și mai condimentezi cu sare, coriandru și piper, după gust. Mai lași să dea câteva clocote, apoi dai deoparte și pasezi compoziția cu un blender vertical.

Adaugi crema de brânză și amesteci până se omogenizează, apoi adaugi creveții. Servești cu busuioc proaspăt și ardei iute tocat.

FOTO: Shutterstock

Mai multe