Creveți cu sos de cocos. Trebuie să încerci varianta aceasta!
Poate ai mai savurat preparate cu creveţi, dar poate nu avea şi sos cu lapte de cocos. Află secretele gătirii celor mai buni creveţi pe care îi poţi face în propria bucătărie!
Ingrediente pentru două porţii
500 g creveți
2 căței de usturoi
1 ceapă mică
1 ardei gras
1 ardei iute, opțional
250 g lapte de cocos
2 roșii
boia de ardei dulce, opțional
sare
piper
coriandru
busuioc
100 g cremă de brânză
30 ml ulei
Te-ar mai putea interesa: Idee pentru grătar. Frigărui de creveți, cu usturoi şi lămâie
Cum să prepari creveţi cu sos de cocos?
Încingi jumătate din cantitatea de ulei într-o tigaie și călești creveții curățați cu un cățel de usturoi pisat, sare și piper, după gust. Îi dai deoparte după ce s-au rumenit.
Îi scoți din tigaie, pui uleiul rămas, ceapa tocată și ardeiul tocat și le lași până se înmoaie ușor.
Vezi și: Supă de roșii cu fructe de mare
Adaugi laptele de cocos, usturoiul pisat, boiaua, roșiile descojite și tocate și mai condimentezi cu sare, coriandru și piper, după gust. Mai lași să dea câteva clocote, apoi dai deoparte și pasezi compoziția cu un blender vertical.
Adaugi crema de brânză și amesteci până se omogenizează, apoi adaugi creveții. Servești cu busuioc proaspăt și ardei iute tocat.
FOTO: Shutterstock