Idee pentru grătar. Frigărui de creveți, cu usturoi şi lămâie
Pare complicat să faci creveți la grătar, dar este o reţetă atât de uşoară și de aromată, pentru care ai nevoie de doar şase ingrediente. Află cum să faci frigărui de creveți la grătar perfecte, de fiecare dată și cum să prepari cea mai bună marinadă pentru acestea.
Această rețetă de frigărui de creveți la grătar îţi aduce un plus de proteine. Este şi cel mai bun mod de a găti creveții. Ai nevoie de câteva ingrediente de bază și doar câteva minute pentru a găti. Pentru a te bucura de frigărui de creveți suculente, nu afumate sau cauciucate, urmează aceste sfaturi:
Foloseşte beţe de frigărui din lemn. Pe cele de metal, creveții pot avea tendința să se învârtească pe ele, ceea ce îi face greu de întors. Pe frigăruile de lemn, creveții rămân pe loc. De asemenea, ar fi bine să laşi la înmuiat frigăruile aproximativ 20 de minute pentru a nu se arde pe grătar.
Când aşezi creveții pe frigărui, este indicat să-i apropii unii de alţii pentru a-i întoarce mai uşor şi mai rar. Aşa îi menţii pe loc. Mai mult, altenează cozile lor pentru un aspect deosebit al frigăruilor. Este de ajuns să-i ţii pe grătar unul-două minute pe fiecare parte.
Ingrediente de care ai nevoie pentru trei porţii
20 ml ulei
100 g unt
3 căței de usturoi
coriandru
400 g creveți
zeamă de lămâie
Te-ar mai putea interesa: Frigărui de pui cu sos şi cu salată de vară
Cum să prepari frigărui cu creveţi
Pentru marinadă, combini uleiul cu untul topit, adaugi cățeii de usturoi pisați și coriandru tocat.
Aşezi creveții pe bețe de frigărui și-i ungi cu marinada.
Vezi și: Creveţi picanţi, un aperitiv rapid
Îi rumenești pe grătarul încins până capătă o nuanță roz deschis, apoi îi servești cu zeamă de la lămâie.
FOTO: Shutterstock