Reţeta zilei. Creveți saganaki cu brânză feta
Creveții în sos de roșii cu brânză feta pot fi o idee bună de preparat în stil grecesc. Este o rețetă sănătoasă şi ușor de pus în practică, iar sosul este foarte aromat, cu ierburi, usturoi, ceapă, roșii și brânză.
Te-ai îndrăgostit de mâncarea mediteraneană? Nu este de mirare. Este atât de proaspătă, bine condimentată, echilibrată și sănătoasă. Această rețetă este un exemplu minunat în acest sens. Căleşti ceapa și usturoiul, apoi adaugi roșii bogate în vitamine și condimentele aromatice preferate. Pui creveții și-i găteşti chiar în sos, astfel încât să aibă șansa de a absorbi toate aromele. Închei cu feta delicioasă și ierburi proaspete.
Ce ingrediente sunt necesare pentru trei porţii
60 ml ulei de măsline
2 cepe
4 căței de usturoi
2 roșii
500 g creveți
150 g brânză feta
oregano
fulgi de ardei iute
sare
piper
pătrunjel
Te-ar mai putea ajuta: Reţetă de paste picante cu creveţi
Mod de preparare
Încingi uleiul de măsline și călești cepele tocate până devin sticloase. Adaugi usturoiul pisat, roșiile descojite și tocate cubulețe, fulgi de ardei iute și oregano, după gust.
După cinci minute, timp în care a scăzut apa lăsată, adaugi creveții spălați și scurși, asezonezi cu sare și piper, după gust.
Vezi şi: Lipie cu avocado şi creveţi
Acoperi și lași creveții să se păttrundă alte cinci minute. Pui deasupra brânza feta fărâmițată, mai lași pe foc un minut, apoi dai deoparte și servești creveții cu pătrunjel tocat.
FOTO: Shutterstock