Reţeta zilei. Creveți saganaki cu brânză feta

Creveții în sos de roșii cu brânză feta pot fi o idee bună de preparat în stil grecesc. Este o rețetă sănătoasă şi ușor de pus în practică, iar sosul este foarte aromat, cu ierburi, usturoi, ceapă, roșii și brânză.

image

Te-ai îndrăgostit de mâncarea mediteraneană? Nu este de mirare. Este atât de proaspătă, bine condimentată, echilibrată și sănătoasă. Această rețetă este un exemplu minunat în acest sens. Căleşti ceapa și usturoiul, apoi adaugi roșii bogate în vitamine și condimentele aromatice preferate. Pui creveții și-i găteşti chiar în sos, astfel încât să aibă șansa de a absorbi toate aromele. Închei cu feta delicioasă și ierburi proaspete.

Ce ingrediente sunt necesare pentru trei porţii

60 ml ulei de măsline 

2 cepe 

4 căței de usturoi 

2 roșii 

500 g creveți 

150 g brânză feta 

oregano 

fulgi de ardei iute 

sare 

piper 

pătrunjel 

Te-ar mai putea ajuta: Reţetă de paste picante cu creveţi

Mod de preparare

Încingi uleiul de măsline și călești cepele tocate până devin sticloase. Adaugi usturoiul pisat, roșiile descojite și tocate cubulețe, fulgi de ardei iute și oregano, după gust.

După cinci minute, timp în care a scăzut apa lăsată, adaugi creveții spălați și scurși, asezonezi cu sare și piper, după gust.

Vezi şi: Lipie cu avocado şi creveţi

Acoperi și lași creveții să se păttrundă alte cinci minute. Pui deasupra brânza feta fărâmițată, mai lași pe foc un minut, apoi dai deoparte și servești creveții cu pătrunjel tocat. 

FOTO: Shutterstock