Reţetă rapidă şi sănătoasă, pentru cină: tacos cu creveți

O idee de cină sănătoasă, aromată, tacos cu creveţi sunt uşor de preparat. Este un mod simplu de a-i convinge să guste creveţi chiar şi pe cei care îi evită de obicei, inclusiv pe copii.

image

Căliţi sau preparaţi la grătar, creveţii pot fi serviţi cu tacos, legume, mix de salată, la o cina simplă, în serile în care nu mai ai energie să stai prea mult în bucătărie. Deoarece sunt atât de ușor de făcut, în cel mult 30 de minute, vei dori, cu siguranţă, să refaci preparatul şi în alte seri. Pentru ca totul să fie delicios, ai grijă să nu ţii pe foc creveţii mai mult de câteva minute, altfel vor avea o textură neplăcută.

Creveţii nu au un aport caloric mare şi sunt o sursă excelentă de proteine. Îţi aduc şi un plus de seleniu, bun pentru sănătatea inimii, şi astaxantină, un antioxidant care te protejează de efectele radicalilor liberi, reducând astfel riscul de boli cardiovasculare și neurodegenerative, ca Alzheimer sau Parkinson, după cum menţionează nutriţionistul american Anya Rosen, care a asigurat că „s-a demonstrat că proprietățile antiinflamatoare ale astaxantinei sunt utile celor care suferă de diabet, boli gastrointestinale, renale, de piele și ochi‟.

Ingrediente pentru trei porţii

12 coji de tacos 

350 g creveți 

1 ceapă roșie mică 

100 g mix de salată 

½ ardei verde 

½ ardei roșu 

30 g telemea 

3 felii ananas 

sare 

20 ml ulei 

coriandru 

boia de ardei 

1 lime 

Te-ar mai putea interesa: Creveți saganaki cu brânză feta

Cum să faci tacos cu creveţi

Încingi uleiul în tigaie și călești creveții până când se rumenesc ușor. Îi condimentezi cu sare și boia de ardei, după gust, apoi îi dai deoparte. 

Toci salata, ceapa roșie, ardeii, ananasul, codriandrul și mărunțești telemeaua.

Vezi şi: Budincă de paste cu ciuperci şi spanac

Amesteci ingredientele, apoi le așezi în cojile de tacos. Pui deasupra creveții și torni zeamă de lime, după gust. 

FOTO: Shutterstock