Cum să faci biscuiţi cu alune. De ce sunt benefice alunele în sezonul rece?
Crocanţi şi aromaţi, aceşti biscuiţi cu alune pot fi serviţi la gustări. Îi poţi pune inclusiv în pacheţelul pentru şcoală al celor mici. Prepararea este rapidă şi nu necesită timpi de aşteptare.
Alunele se numără printre alimentele care n-ar trebui să-ţi lipsească în anotimpul rece. Substanţele nutritive pe care le conţin au efecte pozitive asupra sănătăţii.
Sunt săţioase, comparativ cu alte gustări bogate în calorii. Un pumn de alune este suficient pentru a prelungi starea de saţietate şi a te feri de gustări nesănătoase. Tota alunele sunt şi o sursă importantă de grăsimi mononesaturate şi polinesaturate. Acidul oleic prezent în alune scad nivelul de colesterol rău în timp ce cresc nivelul de colesterol bun. Pentru a preveni depunerea grăsimilor la nivelul arterelor, colesterolul trebuie să fie echilibrat. Aşadar, ai multe motive să mănânci mai des alune, dar nu în exces, şi să le incluzi în preparate dulci!
Ingrediente
1 ou
100 g zahăr
esenţă de rom
1 vârf linguriţă sare
coaja de la un sfert de lămâie
75 ml ulei
50 ml lapte
300 g făină
½ linguriţă praf de copt
50 g alune
zahăr, pentru ornat
Te-ar mai putea interesa: Tort de morcovi şi alune de pădure cu anason
Mod de preparare
Baţi oul cu zahărul, circa cinci minute. Adaugi esenţa de rom, sarea, coaja de lămâie, uleiul, treptat, amestecând continuu.
Încorporezei laptele, făina şi praful de copt. Împarţi aluatul obţinut în două bucăţi şi întinzi foi potrivite ca grosime.
Vezi şi: Desert fără coacere. Tort de biscuiţi cu alune şi ciocolată
Formezi biscuiţii cu ajutorul unui inel sau cu un pahar cu gura trecută prin făină. Îi aşezi într-o tavă tapetată, pui jumătăţi de alune deasupra, presari puţin zahăr şi dai tava la cuptor, 20 de minute. Procedezi asemănător cu restul de compoziţie.
FOTO: Shutterstock