Desert de post. Napolitane cu gem şi cremă
Când ţii post, poate fi dificil să găseşti un desert potrivit, dar această reţetă de napolitane cu gem şi cremă este simplă şi are doar câteva ingrediente de bază.
Rapid de preparat, desertul cu napolitane poate fi făcut doar cu gem, dar o cremă l-ar face cu adevărat special. În zilele de post, îţi propunem să foloseşti lapte vegetal şi margarină vegetală, în cazul în care doreşti să introduci şi crema în acest preparata dulce. Aceste napolitane, porţionate cu grijă pot fi un dar minunat pentru cineva drag.
Ingrediente pentru opt porţii
1 pachet foi de napolitană
gem, la alegere
100 g margarină vegetală
300 ml lapte vegetal
20 g făină
1 lingură amidon de porumb
100 g zahăr
esenţă de vanilie, după gust
Te-ar mai putea interesa: Tort delicios cu napolitane și nucă, un desert simplu de preparat
Mod de preparare
Tai napolitanele în pătrate egale. Pentru cremă, amesteci laptele cu zahărul, făina şi amidonul de porumb. Le pui pe foc mic până se îngroaşă, amestecând continuu cu telul. Laşi crema la răcorit, apoi încorporezi margarina vegetală şi esenţa de vanilie.
Pe o foaie pătrată de napolitană, pui un strat de cremă, cu ajutorul unui poş, acoperi cu o altă foaie şi pui un strat de gem.
Vezi şi: Napolitane cu caramel şi glazură de ciocolată
Alternezi straturile de cremă şi gem până când obţii un sandviş de şapte foi de napolitană. Procedezi asemănător până la epuizarea ingredientelor.
FOTO: Shutterstock