Tort delicios cu napolitane și nucă, un desert simplu de preparat

Acest desert cu napolitane, pe care ți-l recomandăm pentru orice zi a săptămânii, cât mai ales pentru weekendurile în care vrei să te răsfeți cu ceva delicios, este uşor de preparat din câteva ingrediente. Nici nu ai nevoie de cuptor pentru a fi gata în maximum o jumătate de oră.

image

Un tort delicios cu napolitane și nucă, aceasta este recomandarea noastră crocantă, cu gust fin. Îl poţi prepara cu câteva zile înainte de o masă de sărbătoare, ceea ce face din el un desert grozav de făcut în perioadele aglomerate. Tortul are, de fapt, un gust mai bun în ziua a doua, după ce crema a avut ocazia să se înmoaie bine straturile de napolitane.

Cum să prepari tortul cu napolitane și nucă

Pentru a face acest desert, ai nevoie de aceste ingrediente:

1 pachet foi de napolitane

2 ½ căni zahăr

1 ½ unt

5 ouă

2 căni nucă măcinată, opţional

Te-ar mai putea interesa: Cele mai extravagante torturi din lume: artă comestibilă de milioane de dolari

Mod de prepapare:

Secţionezi foile cu ajutorul unei farfurii, pentru a lua formă rotundă. Pentru umplutură, caramelizezi o cană şi jumătate de zahăr, apoi adaugi untul. Amesteci pentru a le omogeniza.

Baţi ouăle cu zahărul rămas şi le pui peste compoziţia de unt. Le pui pe foc mic şi amesteci continuu. După ce dă în două clocote, adaugi nuca, dacă doreşti.

Pe un platou, aşezi o foaie de napolitană pe care o ungi cu crema caldă încă, procedezi la fel cu restul de foi. La final, aşezi o greutate deasupra.

Vezi şi: Cum să pregăteşti cel mai bun tort de mousse cu cafea şi caramel

Păstrezi o parte din cremă şi, după câteva ore, o mai încălzeşti puţin pentru a îmbraca tortul. Decorezi tortul după imaginaţie şi-l dai la frigider până la momentul servirii.

FOTO: Shutterstock