Desert fără coacere. Napolitane cu cremă de lămâie
Foile de napolitane pot fi umplute cu orice tip de cremă, însă cea cu unt, lămâie şi rahat de citrice este crocantă, cremoasă şi răcoritoare totodată. Este un desert uşor de făcut, rapid şi care nu necesită niciun tip de preparare termică.
Pentru mulţi, napolitanele cu cremă de lămâie reprezintă unul dintre deserturile copilăriei care se făcea rapid pentru mesele de duminică. Vei fi surprins să descoperi cât de savuros poate fi un desert atât de simplu. Practic, pregăteşti umplutura și o întinzi pe napolitane.
Dacă nu iei în calcul timpul în care trebuie să aştepţi ca umplutura să înmoaie puţin de napolitană şi ca foile să se prindă între ele, acest desert îţi ia circa o jumătate de oră. Uite cum să procedezi pas cu pas!
Ingredientele de care ai nevoie
1 pachet foi de napolitană
2 lămâi bio
1 pachet unt
1 kg rahat cu lămâie
Te-ar mai putea interesa: Cum faci cea mai bună prăjitură dietetică cu lămâie. E gata în doar 30 de minute
Mod de preparare pas cu pas
1. Tai lămâile felii şi îndepărtezi sâmburii.
2. Mărunţeşti şi rahatul cu lămâie.
3. Dai lămâile şi rahatul cu lămâie prin maşina de tocat, alternând feliile de lămâie, cu coajă, şi rahatul.
Vezi şi: Cheesecake cu lămâie şi bezea. Atât de bun, încât după o porţie mai vrei încă una!
4. Adaugi untul moale şi omogenizezi compoziţia.
5. Întinzi compoziţia pe foile de napolitană. Aşezi o greutate peste folile de napolitană umplute şi le laşi aşa peste noapte. A doua zi, porţionezi.
FOTO: Shutterstock