Prăjitură cu cremă de ness şi afine, desertul la care cedează și cei care nu beau cafea
Pentru iubitorii gustului revigorant de ness, prăjitura cu cremă de ness şi afine poate să devină una dintre preferatele lor. Exceptând faptul că este nevoie de mai multe gălbenuşuri decât în cazul altor prăjituri, aceasta este simplă, uşor de preparat.
Afinele fac din acest desert unul cu totul special. Acestea reprezintă una dintre cele mai bune surse naturale de antioxidanți. Consumul regulat de afine timp de doar două săptămâni susține refacerea celulelor într-un procent de până la 20%. Ajută şi la reducerea hipertensiunii arteriale la persoanele cu sindrom metabolic și la protejarea sănătății cardiovasculare. Afinele stimulează organismul să producă mai mult oxid nitric, care reduce tensiunea arterială în interiorul vaselor de sânge și ajută la relaxarea musculaturii. Aşadar, ai toate motivele să le incluzi în dieta zilnică, fie că le consumi ca atare, fie în prăjituri sau creme cum este cea de ness.
Ce ingrediente îţi sunt necesare
3 foi napolitane
100 g afine
9 gălbenușuri
6 linguri zahăr
800 ml lapte
4 linguri făină
3 linguri cacao
5 linguri ness
300 g unt
Vezi şi: Desert rapid şi fără coacere. Napolitană cu caramel şi ciocolată
Mod de preparare
Mixezi gălbenuşurile cu zahărul, apoi torni laptele, în fir subţire. Înglobezi făina, cele trei linguri de cacao şi pui compoziţia pe foc mic, amestecând continuu cu telul până se îngroașă.
Te-ar mai putea interesa: Tort delicios cu napolitane și nucă, un desert simplu de preparat
Adaugi nessul, untul moale şi omogenizezi. La final, adaugi afinele, păstrând câteva pentru servire şi amestecând uşor.
Întinzi crema în două straturi, între trei foi de napolitane, apoi le tai după cum preferi.
FOTO: Shutterstock