Desert rapid şi fără coacere. Napolitană cu caramel şi ciocolată

Un desert rapid, care nu necesită coacere, napolitana cu caramel şi ciocolată este gata în 30 de minute şi rezistă zile bune dacă este păstrată corespunzător.

image

Acesta este un desert care va fi delicios şi peste aproximativ zece zile, dar este de preferat să-l păstrezi într-un recipient bine închis pentru a te asigura că rămâne la fel de crocant ca în prima zi, altfel se va înmuia.

Fii răbdător și lasă napolitanele unse cu creme să se odihnească peste noapte! Acest lucru permite cremelor și foilor de napolitană să se prindă bine. Chiar dacă gustul nu va fi compromis în caz că nu mai vrei să aştepţi să le porţionezi după numai câteva ore, aspectul va avea de suferit, pentru că foile de napolitană vor începe să se desprindă unele de altele.

Ingredintele necesare

3 foi de napolitane

500 g zahăr

1 pachet unt

2 ouă

½ pahar de apă

2 linguri cacao

400 g lapte praf

esență de rom

esenţă de vanilie

Vezi şi: Ai musafiri şi vrei să pregăteşti ceva rapid? Încearcă această prăjitură fără coacere

Mod de preparare

Caramelizezi 150 g de zahăr. Separat, amesteci ouăle cu 150 g zahăr şi o jumătate de pachet de unt, apoi le încorporezi în zahărul caramelizat. Aşezi amestecul pe foc mic până se îngroaşă. La final, pui esenţa de vanilie, amesteci şi dai deoparte.

Pregăteşti umplutura de ciocolată. Fierbi zahărul rămas, circa 200 g, și cacaoa în apă pe foc mic, până la topirea zahărului. Iei vasul de pe foc și adaugi lapte praf. Amesteci bine, apoi pui untul rămas şi esența de rom. Omogenizezi până obții o pastă omogenă.

Te-ar mai putea interesa: Reţetă fără coacere, care e gata în 20 de minute. Încearcă prăjitura cu brânză şi piersici

Aşezi pe o tavă o foaie de napolitană pe care întinzi ciocolata în strat uniform. Acoperi cu o altă foaie de napolitană. Adaugi caramelul cu nucă, apoi ultima foaie de napolitană. Introduci tava în frigider, câteva ore, apoi tai napolitana după preferinţă.

Extrapont

Fii creativ! Este adevărat că umpluturile tradiționale de ciocolată sau caramel sunt grozave, dar poţi încerca să creme cu lapte, lămâie, unt, ciocolată albă sau cu glazură de ciocolată albă.

FOTO: Shutterstock



Recente

Sarmale de post  Sursa foto shutterstock 1922971265 jpg
e1ac91fad47f6e4b8fd68a47a7b4d76926 jpg
clickpentrufemei ro   Cum sa alegi o jacheta de dama care sa combine stilul  i func ionalitatea imag principala jpg
Minitarte cu stafide si nuci  Sursa foto shutterstock 2102404258 jpg
woman with eating disorder trying eat healthy jpg
craciunite 4 jpg
Tocanita cu linte si dovleac  Sursa foto shutterstock 1521090608 jpg
young woman home clothes sitting sofa use spray nose jpg
woman happy winter park jpg
Tarta cu ciocolata  Sursa foto shutterstock 2393286455 jpg
ramai confortabila ramai eleganta tendinte obligatorii in materie de incaltaminte de iarna pentru femei jpg
femeie eleganta sarbatori craciun 17597 jpg
Supa cu afumatura  Sursa foto shutterstock 1780012733 jpg
Rulada gem de caise  Sursa foto shutterstock 2076683032 jpg
CLICKPENTRUFEMEI amanda vick ohWf6YuzOQk unsplash jpg
Peste pe pat de varza  Sursa foto shutterstock 2363702885 jpg
Armonizarea facială cum îți poți îmbunătăți trăsăturile într un mod natural și echilibrat jpg
7e1f67ad18e7a1162149c30d2c7eab02 png
Imagine1 png
Rulada cu gem de fructe de padure  Sursa foto shutterstock 1744930400 jpg