Desert rapid şi fără coacere. Napolitană cu caramel şi ciocolată

Un desert rapid, care nu necesită coacere, napolitana cu caramel şi ciocolată este gata în 30 de minute şi rezistă zile bune dacă este păstrată corespunzător.

image

Acesta este un desert care va fi delicios şi peste aproximativ zece zile, dar este de preferat să-l păstrezi într-un recipient bine închis pentru a te asigura că rămâne la fel de crocant ca în prima zi, altfel se va înmuia.

Fii răbdător și lasă napolitanele unse cu creme să se odihnească peste noapte! Acest lucru permite cremelor și foilor de napolitană să se prindă bine. Chiar dacă gustul nu va fi compromis în caz că nu mai vrei să aştepţi să le porţionezi după numai câteva ore, aspectul va avea de suferit, pentru că foile de napolitană vor începe să se desprindă unele de altele.

Ingredintele necesare

3 foi de napolitane

500 g zahăr

1 pachet unt

2 ouă

½ pahar de apă

2 linguri cacao

400 g lapte praf

esență de rom

esenţă de vanilie

Vezi şi: Ai musafiri şi vrei să pregăteşti ceva rapid? Încearcă această prăjitură fără coacere

Mod de preparare

Caramelizezi 150 g de zahăr. Separat, amesteci ouăle cu 150 g zahăr şi o jumătate de pachet de unt, apoi le încorporezi în zahărul caramelizat. Aşezi amestecul pe foc mic până se îngroaşă. La final, pui esenţa de vanilie, amesteci şi dai deoparte.

Pregăteşti umplutura de ciocolată. Fierbi zahărul rămas, circa 200 g, și cacaoa în apă pe foc mic, până la topirea zahărului. Iei vasul de pe foc și adaugi lapte praf. Amesteci bine, apoi pui untul rămas şi esența de rom. Omogenizezi până obții o pastă omogenă.

Te-ar mai putea interesa: Reţetă fără coacere, care e gata în 20 de minute. Încearcă prăjitura cu brânză şi piersici

Aşezi pe o tavă o foaie de napolitană pe care întinzi ciocolata în strat uniform. Acoperi cu o altă foaie de napolitană. Adaugi caramelul cu nucă, apoi ultima foaie de napolitană. Introduci tava în frigider, câteva ore, apoi tai napolitana după preferinţă.

Extrapont

Fii creativ! Este adevărat că umpluturile tradiționale de ciocolată sau caramel sunt grozave, dar poţi încerca să creme cu lapte, lămâie, unt, ciocolată albă sau cu glazură de ciocolată albă.

FOTO: Shutterstock