Desert de sărbătoare. Tort de morcovi cu frişcă
Tortul cu morcovi este una dintre acele rețete pe care lumea le iubeşte cu adevărat. Este un tort dens, bogat, perfect pentru a sărbători, indiferent de motiv.
Acest desert clasic, cu morcovi se face destul de repede. Poate că una dintre cele mai dificile părţi este trecerea prin răzătoare a morcovilor, ceea ce poţi face şi cu robotul de bucătărie.
Tortul cu morcovi nu este prea dulce, motiv pentru care place oriciu. Glazura cu cremă de brânză aduce cu siguranță o notă cremoasă mai dulce la fiecare bucată. Cel mai bine se servește cu un pahar rece de lapte sau cu cafea, dar şi cu îngheţată de vanilie.
Ingrediente pentru 12 porţii
700 g de morcovi
150 g zahăr
4 ouă
120 g ulei
esenţă de vanilie
360 g făină
1 ½ bicarbonat de sodiu
1 linguriţă sare
120 g nuci
200 g cremă de brânză
200 g zahăr pudră
Te-ar mai putea interesa: Tort delicios cu napolitane și nucă, un desert simplu de preparat
Mod de preparare
Razi morcovii şi toci nuca. Amesteci morcovii cu 50 de grame de zahăr. Separat, combini ouăle cu restul de zahăr, uleiul şi esenţă de vanilie, după preferinţă. După ce omogenizezi făina cu sarea, scorţişoara şi bicarbonatul de sodiu, le încorporezi treptat în amestecul de ouă. La final, înglobezi morcovii şi nuca.
Transferi compoziţia într-o tavă rotundă de 20 centimetri, pe care o introduci în cuptorul preîncălzit. Laşi la copt la foc mic, circa o oră.
Vezi şi: Cum să faci tort Doboş, una dintre cele mai faimoase prăjituri stratificate
După răcire, îl tai în patru felii, pe orizontală. Pentru umplutură şi decor, amesteci crema de brânză cu zahărul pudră.
Întinzi crema între fiecare felie de blat şi îmbraci tortul cu ea. Ornezi după imaginaţie.
FOTO: Shutterstock