Desert fin şi elegant. Tort cu mousse de ciocolată şi afine

Acest tort cu mousse de ciocolată este foarte cremos și ușor. Umplutura are cea mai mătăsoasă textură care pur şi simplu se topeşte în gură.

image

Tortul de ciocolată cu mousse este un desert impresionant care îi va încânta nu numai pe iubitorii de ciocolată, ci şi pe cei mai pretenţioşi invitaţi la petrecerile tale de vară. Cei care au încercat această rețetă au fost uimiţi de textură și aromă. Umplutura este ușoară, mătăsoasă, fiind totuși reconfortantă. Tarta aceasta este puțin asemănătoare cu o plăcintă franceză, dar mai ușoară și fără ouă crude, așa că toată lumea se poate bucura de ea. O poţi face în cea mai mare parte în avans, de ceea este un desert perfect pentru petreceri. Pune deoparte o felie înainte să dispară în câteva secunde!

Ingrediente pentru opt porţii

4 ouă

125 g zahăr

100 g făină

30 g cacao

25 g unt

Pentru mousse:

400 g ciocolată cu lapte

200 g ciocolată neagră

1,25 litri smântână pentru frişcă

½ plic gelatină

afine, pentru decor

Pentru glazură:

200 g unt

200 g zahăr pudră

3 linguri cacao

80 ml frişcă

Te-ar mai putea interesa: Cum să pregăteşti cel mai bun tort de mousse cu cafea şi caramel

Mod de preparare

Pentru blat, mixezi ouăle până devin spumă. Pui pe foc zahărul tos şi două linguri de apă, apoi dai deoparte şi încorporezi amestecul în ouă, cu ajutorul mixerului.

Amesteci făina cu cacaua şi le cerni peste compoziţia de ouă. Înglobezi untul moale. Transferi totul într-o tavă tapetată pe care o introduci în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 20 de minute. După aceea, laşi la răcit.

Vezi şi: Răsfăţ energizant şi răcoros. Mousse de cafea

Pentru mousse, topeşti ciocolata pe baie de aburi. Dai deoparte. Prepari gelatina conform indicaţiilor de pe pachet. O înglobezi în ciocolată. Baţi smântâna. Adaugi amestecul de ciocolată şi gelatină peste smântână şi amesteci până când ciocolata este pe jumătate încorporată. Întinzi mousse-ul peste blatul răcit, nivelezi şi-l dai la frigider două ore.

Pentru cremă, mixezi untul, adaugi zahărul pudră, cacaua şi frişca. Acoperi tortul cu crema şi ornezi cu afine.

FOTO: Shutterstock



Recente

ramai confortabila ramai eleganta tendinte obligatorii in materie de incaltaminte de iarna pentru femei jpg
femeie eleganta sarbatori craciun 17597 jpg
Supa cu afumatura  Sursa foto shutterstock 1780012733 jpg
Rulada gem de caise  Sursa foto shutterstock 2076683032 jpg
CLICKPENTRUFEMEI amanda vick ohWf6YuzOQk unsplash jpg
Peste pe pat de varza  Sursa foto shutterstock 2363702885 jpg
Armonizarea facială cum îți poți îmbunătăți trăsăturile într un mod natural și echilibrat jpg
7e1f67ad18e7a1162149c30d2c7eab02 png
Imagine1 png
Rulada cu gem de fructe de padure  Sursa foto shutterstock 1744930400 jpg
femeie care se da cu parfum jpg
young woman with christmas present by christmas tree (1) jpg
trucuri pentru machiajul ochilor rezistent jpg
Varza a la Cluj  Sursa foto shutterstock 506811040 jpg
craciunite 1 jpg
portrait santa claus having christmas drink jpg
Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg