Desert fin şi elegant. Tort cu mousse de ciocolată şi afine

Acest tort cu mousse de ciocolată este foarte cremos și ușor. Umplutura are cea mai mătăsoasă textură care pur şi simplu se topeşte în gură.

image

Tortul de ciocolată cu mousse este un desert impresionant care îi va încânta nu numai pe iubitorii de ciocolată, ci şi pe cei mai pretenţioşi invitaţi la petrecerile tale de vară. Cei care au încercat această rețetă au fost uimiţi de textură și aromă. Umplutura este ușoară, mătăsoasă, fiind totuși reconfortantă. Tarta aceasta este puțin asemănătoare cu o plăcintă franceză, dar mai ușoară și fără ouă crude, așa că toată lumea se poate bucura de ea. O poţi face în cea mai mare parte în avans, de ceea este un desert perfect pentru petreceri. Pune deoparte o felie înainte să dispară în câteva secunde!

Ingrediente pentru opt porţii

4 ouă

125 g zahăr

100 g făină

30 g cacao

25 g unt

Pentru mousse:

400 g ciocolată cu lapte

200 g ciocolată neagră

1,25 litri smântână pentru frişcă

½ plic gelatină

afine, pentru decor

Pentru glazură:

200 g unt

200 g zahăr pudră

3 linguri cacao

80 ml frişcă

Te-ar mai putea interesa: Cum să pregăteşti cel mai bun tort de mousse cu cafea şi caramel

Mod de preparare

Pentru blat, mixezi ouăle până devin spumă. Pui pe foc zahărul tos şi două linguri de apă, apoi dai deoparte şi încorporezi amestecul în ouă, cu ajutorul mixerului.

Amesteci făina cu cacaua şi le cerni peste compoziţia de ouă. Înglobezi untul moale. Transferi totul într-o tavă tapetată pe care o introduci în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 20 de minute. După aceea, laşi la răcit.

Vezi şi: Răsfăţ energizant şi răcoros. Mousse de cafea

Pentru mousse, topeşti ciocolata pe baie de aburi. Dai deoparte. Prepari gelatina conform indicaţiilor de pe pachet. O înglobezi în ciocolată. Baţi smântâna. Adaugi amestecul de ciocolată şi gelatină peste smântână şi amesteci până când ciocolata este pe jumătate încorporată. Întinzi mousse-ul peste blatul răcit, nivelezi şi-l dai la frigider două ore.

Pentru cremă, mixezi untul, adaugi zahărul pudră, cacaua şi frişca. Acoperi tortul cu crema şi ornezi cu afine.

FOTO: Shutterstock



Recente

Rulada de bezea cu mascarpone  Sursa foto shutterstock 2550892545 jpg
Ce contează cu adevărat când alegi un cuptor incorporabil   ghidul tău pentru 2025 jpg
Sarmale de post  Sursa foto shutterstock 1922971265 jpg
e1ac91fad47f6e4b8fd68a47a7b4d76926 jpg
clickpentrufemei ro   Cum sa alegi o jacheta de dama care sa combine stilul  i func ionalitatea imag principala jpg
Minitarte cu stafide si nuci  Sursa foto shutterstock 2102404258 jpg
woman with eating disorder trying eat healthy jpg
craciunite 4 jpg
Tocanita cu linte si dovleac  Sursa foto shutterstock 1521090608 jpg
young woman home clothes sitting sofa use spray nose jpg
woman happy winter park jpg
Tarta cu ciocolata  Sursa foto shutterstock 2393286455 jpg
ramai confortabila ramai eleganta tendinte obligatorii in materie de incaltaminte de iarna pentru femei jpg
femeie eleganta sarbatori craciun 17597 jpg
Supa cu afumatura  Sursa foto shutterstock 1780012733 jpg
Rulada gem de caise  Sursa foto shutterstock 2076683032 jpg
CLICKPENTRUFEMEI amanda vick ohWf6YuzOQk unsplash jpg
Peste pe pat de varza  Sursa foto shutterstock 2363702885 jpg
Armonizarea facială cum îți poți îmbunătăți trăsăturile într un mod natural și echilibrat jpg
7e1f67ad18e7a1162149c30d2c7eab02 png