Tort cu mango şi fructul pasiunii. Perfect pentru zilele de sărbătoare

Nimic nu este mai potrivit şi original într-o zi de sărbătoare decât un tort pavlova cu mango şi fructul pasiunii. Are o crustă crocantă şi un mijloc pufos care va surprinde şi bucura pe oricine.

image

Această pavlova de mango este o bezea grozavă, crocantă, cu centrul moale și bogat în fructe care te vor face să te simți ca și cum ai fi direct într-un loc tropical și însorit.

Totul începe cu cea mai bună rețetă de pavlova. Vrei să aibă o crustă groasă și crocantă de bezea la exterior, dar interiorul trebuie să fie pufos. Apoi crema cu smântână și fructe proaspete va face senzaţie. Noi am ales mango şi fructul pasiunii pentru acest desert de vară, cu totul special atunci când vrei să sărbătoreşti alături de cei dragi.

Perfecționează-ți pavlova cu aceste sfaturi și trucuri utile!

Înainte de a bate ouăle, șterge bolul cu puțină zeamă de lămâie. Orice reziduu din bol va împiedica albușurile să fie bătute bine.

Foloseşte ouă proaspete și reci. Poate dura mai mult să le pregăteşti, dar spuma se va menține mai bine.

Bate albuşurile spumă, apoi încorporează zahărul treptat. Nu este de dorit să scoţi aerul din albuşuri înainte ca zahărul să se dizolve.

Adaugă amidon pentru a stabiliza proteinele din ou, ajutând la crearea unui interior moale. Ai grijă să nu baţi albuşurile în exces, altfel compoziţia se va lăsa.

Ingrediente pentru opt porţii

4 albuşuri

230 g zahăr

2 linguri amidon

1 lingură oţet

Pentru cremă:

250 ml smântână pentru frişcă

2 linguriţe zahăr pudră

2 mango, pentru decor

3-4 bucăţi fructul pasiunii, pentru ornat

fulgi de migdale, pentru decor

Te-ar mai putea interesa: Pavlova cu ciocolată şi frişcă

Mod de preparare

Baţi albuşurile spumă tare cu zahărul, adaugi amidonul şi oţetul. Aşezi compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, pe care ai desenat un cerc de dimensiunea unui blat de tort. Introduci tava în cuptorul preîncălzit aproximativ o oră şi jumătate, apoi stingi focul şi-l laşi la răcit.

Vezi şi: 5 preparate culinare al căror nume a fost inspirat de femei celebre

Pentru cremă, mixezi smântâna rece împreună cu zahărul. După răcirea blatului, faci puţin loc deasupra şi pui crema. Ornezi cu mango tăiat în bucăţi, miez de fructul pasiunii şi fulgi de migdale.

Foto: Shutterstock