Desertul zilei. Pavlova cu ciocolată şi frişcă

Profită de faptul că s-a mai domolit canicula şi prepară un tort pavlova cu ciocolată pentru cei dragi ţie. Nu ai nevoie de un motiv special pentru a vă bucura de un desert bun împreună.

image

De unde provine desertul pavlova? Originea pavlovei este dezbătută încă între mai multe ţări, precum Australia și Noua Zeelandă. O mulțime de rețete vechi diferite se referă la o prăjitură ca o spumă sau pavlova, dar nu sunt ceea ce cunoaștem astăzi ca o prăjitură pe bază de bezea. Povestea preferată a multora este aceea potrivit căreia a fost creată pentru faimoasa dansatoare de balet, Anna Pavlova. Indiferent de provenienţă, pavlova este un desert delicios la care se pot adăuga, alături de frişcă, fructe, ciocolată, bomboane.

Ingrediente pentru 8 porţii

8 albuşuri

300 g zahăr

2 plicuri zahăr vanilat

100 g amidon de porumb

2 linguriţe oţet

2 linguriţe zeamă de lămâie

Pentru cremă:

600 ml frişcă lichidă

100 g zahăr pudră

2 tablete ciocolată cu lapte, pentru decor

bomboane de ciocolată, pentru ornat

Te-ar mai putea interesa: Cum a apărut pavlova, prăjitura balerinei

Mod de preparare

Combini 60 g de zahăr cu amidonul. Baţi albuşurile cu zeama de lămâie, apoi adaugi treptat restul de zahăr şi zahărul vanilat. Înglobezi şi zahărul cu amidon şi oţetul.

Transferi compoziţia într-o tavă tapetată în care ai desenat un cerc. Ai grijă ca marginile să fie puţin mai ridicate, astfel încât bezeaua să fie puţin adâncă la mijloc, ca o farfurie. Coci blatul o oră şi jumătate. Procedezi asemănător cu compoziţia rămasă, astfel încât vei obţine două blaturi. Le laşi la răcit.

Baţi frişca lichidă cu zahărul pudră. Topeşti ciocolata pe baie de aburi.

Vezi şi: Pavlova cu fructe de pădure

Pe un platou, aşezi un blat de bezea pe care îl acoperi cu jumătate din cantitatea de frişcă şi o parte din ciocolata topită. Aşezi al doilea blat şi restul de frişcă.

Ornezi cu bomboane şi restul de ciocolată topită.

FOTO: Shutterstock