Desert de sezon, pe gustul tuturor: minitarte cu mere şi aluat fărâmicios
Ai tăi nu mănâncă prea multe fructe şi mere cu atât mai puţin? Introdu fructe cât mai des în deserturi pentru a le face mai atrăgătoare! Îţi propunem o reţetă de minitarte cu mere şi aluat fărâmicios, un desert crocant la exterior şi cremos în interior care îi va cuceri pe toţi, cu siguranţă.
Ingrediente pentru şase porţii
450 g făină
250 g unt
200 g iaurt
sare
2 ouă
100 g zahăr
1 linguriţă praf de copt
Pentru umplutură:
1 lingură griş
1 kg mere
200 g zahăr
1 linguriţă scorţişoară
zahăr pudră, pentru decor
Vezi şi: Minitarte cu cremă de vanilie şi gem de portocale
Mod de preparare
Freci untul cu zahărul, apoi adaugi ouăle, iaurtul, făina şi omogenizezi. La final, adaugi sarea şi praful de copt. Frămânţi aluatul până devine moale, apoi îl împarţi în 12 bucăţi. Întinzi şase foi şi acoperi tot atâtea forme rotunde, termorezistente, apoi le înţepi din loc în loc cu o furculiţă.
Te-ar mai putea interesa: Desert la final de vară: minitarte cu pepene şi fructul dragonului
Pentru umplutură, dai merele prin răzătoare, le amesteci cu zahărul şi scorţişoara şi le pui la călit circa zece minute. Laşi la răcit. Presari grişul în formele acoperite cu aluat. Peste acesta, pui umplutura de mere, o nivelezi în fiecare formă.
La final, razi aluatul rămas peste fiecare minitartă. Introduci formele în cuptorul preîncălzit pentru 30 de minute.
FOTO: Shutterstock