Desertul zilei. Ştrudel cu mere

Sezonul rece lasă loc de deserturi coapte, cu fructi. Ce spui de un ştrudel cu mere crocant la exterior şi aromat în interior? Vezi reţeta în cele ce urmează!            

image

Ingrediente pentru opt porţii

½ kg mere

100 g zahăr

50 g unt

scorţişoară

50 g stafide

250 g foi de plăcintă

zahăr pudră

Te-ar mai putea interesa: Brioşe cu mere şi scorţişoară

Mod de preparare

Dai merele prin răzătoare, fără coajă. Le înăbuşi pe foc cu zahărul. Când s-au răcit, adaugi scorţişoara şi stafidele.

Întinzi fiecare foaie de plăcintă şi o ungi cu unt topit. Suprapui câteva foi. Aşezi merele la marginea foilor şi rulezi.

Vezi și: Mere coapte cu brânză de vaci și nuci

Porţionezi fiecare rulou obţinut astfel, crestezi fiecare bucată şi o aşezi într-o tavă tapetată.

Introduci tava în cuptor până când ştrudelele se rumenesc. După răcirea lor, le dai cu zahăr pudră.

FOTO: Shutterstock