Desertul zilei. Ştrudel cu mere
Sezonul rece lasă loc de deserturi coapte, cu fructi. Ce spui de un ştrudel cu mere crocant la exterior şi aromat în interior? Vezi reţeta în cele ce urmează!
Ingrediente pentru opt porţii
½ kg mere
100 g zahăr
50 g unt
scorţişoară
50 g stafide
250 g foi de plăcintă
zahăr pudră
Te-ar mai putea interesa: Brioşe cu mere şi scorţişoară
Mod de preparare
Dai merele prin răzătoare, fără coajă. Le înăbuşi pe foc cu zahărul. Când s-au răcit, adaugi scorţişoara şi stafidele.
Întinzi fiecare foaie de plăcintă şi o ungi cu unt topit. Suprapui câteva foi. Aşezi merele la marginea foilor şi rulezi.
Vezi și: Mere coapte cu brânză de vaci și nuci
Porţionezi fiecare rulou obţinut astfel, crestezi fiecare bucată şi o aşezi într-o tavă tapetată.
Introduci tava în cuptor până când ştrudelele se rumenesc. După răcirea lor, le dai cu zahăr pudră.
FOTO: Shutterstock