Desert la final de vară: minitarte cu pepene şi fructul dragonului

Dacă şi cei dragi ţie sunt împărţiţi în privinţa preferinţei pentru un fel de pepene sau altul, prepară-le aceste minitarte cu ambele tipuri de pepene la care adaugi felii de fructul dragonului! Vei merge la sigur!

image

Nu te teme să prepari în casă acest desert, chiar dacă aluatul trebuie făcut de tine! Va avea un gust deosebit şi nici nu este foarte complicat să pregăteşti aluatul pentru minitarte. Ai nevoie de numai patru ingrediente. De asemenea, alătură fără frică pepenelui câteva felii de fructul dragonului. Acesta din urmă este cunoscut sub numele de paniniokapunahou în Hawaii și pitaya în multe locuri din lume. Este sărac în calorii și bogat în fibre, magneziu și vitamina C. Soiurile cu miez pigmentat îţi aduc un plus deantioxidanți, licopen și betacaroten pentru care merită denumirea de superaliment.

Ingrediente necesare pentru şase porţii

150 g unt

300 g făină

2 gălbenuşuri

20 g zahăr

Pentru umplutură:

500 ml lapte

5 linguri făină

2 gălbenuşuri

75 g zahăr

1 linguriţă esenţă de vanilie

Vezi şi: Pepenele verde, ingredientul pentru o viață sexuală împlinită? Cum te ajută acest fruct

Pentru decor:

pepene verde

pepene galben

3 bucăţi fructul dragonului

1 plic tort-gelee

Mod de preparare

Pentru blat, combini untul moale cu făina. Înglobezi apoi gălbenuşurile, zahărul şi frămânţi până obţii un aluat pe care-l înfăşori în folie alimentară şi-l pui la frigider o jumătate de oră. Întinzi aluatul, îl decupezi şi-l aşezi în forme pentru minitarte. Introduci formele în cuptor până se rumenesc.

Te-ar mai putea interesa: Cât de copt este pepenele care ți-a atras atenția? Află cu ajutorul acestor criterii!

Pentru umplutură, încingi o jumătate din cantitatea de lapte. Mixezi gălbenuşurile cu zahărul, le amesteci cu făina şi restul de lapte rece. La final, adaugi laptele fierbinte şi amesteci constant până se îngroaşă. Adaugi esenţa de vanilie şi laşi la răcit. Umpli cu cremă tartele răcite.

Pentru decor, decupezi cu o linguriţă bulgăraşi de miez de pepene verde şi galben. Pe fiecare minitartă aşezi câte un bulgăraş de fiecare fel şi felii de fructul dragonului.

Prepari tort-gelee conform instrucţiunilor de pe pachet şi acoperi cu gelatină fiecare minitartă ornată. Le ţii la frigider cel puţin două ore înainte de servire.

FOTO: Shutterstock