Desert la final de vară: minitarte cu pepene şi fructul dragonului

Dacă şi cei dragi ţie sunt împărţiţi în privinţa preferinţei pentru un fel de pepene sau altul, prepară-le aceste minitarte cu ambele tipuri de pepene la care adaugi felii de fructul dragonului! Vei merge la sigur!

image

Nu te teme să prepari în casă acest desert, chiar dacă aluatul trebuie făcut de tine! Va avea un gust deosebit şi nici nu este foarte complicat să pregăteşti aluatul pentru minitarte. Ai nevoie de numai patru ingrediente. De asemenea, alătură fără frică pepenelui câteva felii de fructul dragonului. Acesta din urmă este cunoscut sub numele de paniniokapunahou în Hawaii și pitaya în multe locuri din lume. Este sărac în calorii și bogat în fibre, magneziu și vitamina C. Soiurile cu miez pigmentat îţi aduc un plus deantioxidanți, licopen și betacaroten pentru care merită denumirea de superaliment.

Ingrediente necesare pentru şase porţii

150 g unt

300 g făină

2 gălbenuşuri

20 g zahăr

Pentru umplutură:

500 ml lapte

5 linguri făină

2 gălbenuşuri

75 g zahăr

1 linguriţă esenţă de vanilie

Vezi şi: Pepenele verde, ingredientul pentru o viață sexuală împlinită? Cum te ajută acest fruct

Pentru decor:

pepene verde

pepene galben

3 bucăţi fructul dragonului

1 plic tort-gelee

Mod de preparare

Pentru blat, combini untul moale cu făina. Înglobezi apoi gălbenuşurile, zahărul şi frămânţi până obţii un aluat pe care-l înfăşori în folie alimentară şi-l pui la frigider o jumătate de oră. Întinzi aluatul, îl decupezi şi-l aşezi în forme pentru minitarte. Introduci formele în cuptor până se rumenesc.

Te-ar mai putea interesa: Cât de copt este pepenele care ți-a atras atenția? Află cu ajutorul acestor criterii!

Pentru umplutură, încingi o jumătate din cantitatea de lapte. Mixezi gălbenuşurile cu zahărul, le amesteci cu făina şi restul de lapte rece. La final, adaugi laptele fierbinte şi amesteci constant până se îngroaşă. Adaugi esenţa de vanilie şi laşi la răcit. Umpli cu cremă tartele răcite.

Pentru decor, decupezi cu o linguriţă bulgăraşi de miez de pepene verde şi galben. Pe fiecare minitartă aşezi câte un bulgăraş de fiecare fel şi felii de fructul dragonului.

Prepari tort-gelee conform instrucţiunilor de pe pachet şi acoperi cu gelatină fiecare minitartă ornată. Le ţii la frigider cel puţin două ore înainte de servire.

FOTO: Shutterstock



Recente

Mulțumim, Daniela, Emilia și Marian! (2) jpg
Beneficiile utilizării unui cap de manechin cu păr natural pentru practica de hairstyling jpg
Ce instrumente nu ar trebui să lipsească din trusa unui tehnician de unghii jpg
Cornuri in doua culori  Sursa foto shutterstock 31163509 jpg
Clatite cu branza si spanac  Sursa foto shutterstock 1415857712 jpg
2148845995 jpg
Organizarea meselor zilnice pentru femeia modernă cum să folosești eficient lada frigorifică jpeg
Prajtura cu nuca de cocos  Sursa foto shutterstock 1928203232 jpg
Budinca de orez cu peste  Sursa foto shutterstock 480607888 jpg
shutterstock 256424824 jpg
shutterstock 1379805665 jpg
Guguluf cu gem  Sursa foto shutterstock 2504637363 jpg
shutterstock 492832387 jpg
curatenie   shutterstock 2087041777 jpg
shutterstock 551226070 jpg
Cauți un cadou de nuntă practic Iată 5 electrocasnice premium care vor transforma casa mirilor jpg
Tort cu alune si frisca  Sursa foto shutterstock 1995463784 jpg
Orez arabesc  Sursa foto shutterstock 417836704 jpg
shutterstock 404179420 jpg
Prajitura cu mere  Sursa foto shutterstock 2179100211 jpg