Desert la final de vară: minitarte cu pepene şi fructul dragonului

Dacă şi cei dragi ţie sunt împărţiţi în privinţa preferinţei pentru un fel de pepene sau altul, prepară-le aceste minitarte cu ambele tipuri de pepene la care adaugi felii de fructul dragonului! Vei merge la sigur!

image

Nu te teme să prepari în casă acest desert, chiar dacă aluatul trebuie făcut de tine! Va avea un gust deosebit şi nici nu este foarte complicat să pregăteşti aluatul pentru minitarte. Ai nevoie de numai patru ingrediente. De asemenea, alătură fără frică pepenelui câteva felii de fructul dragonului. Acesta din urmă este cunoscut sub numele de paniniokapunahou în Hawaii și pitaya în multe locuri din lume. Este sărac în calorii și bogat în fibre, magneziu și vitamina C. Soiurile cu miez pigmentat îţi aduc un plus deantioxidanți, licopen și betacaroten pentru care merită denumirea de superaliment.

Ingrediente necesare pentru şase porţii

150 g unt

300 g făină

2 gălbenuşuri

20 g zahăr

Pentru umplutură:

500 ml lapte

5 linguri făină

2 gălbenuşuri

75 g zahăr

1 linguriţă esenţă de vanilie

Vezi şi: Pepenele verde, ingredientul pentru o viață sexuală împlinită? Cum te ajută acest fruct

Pentru decor:

pepene verde

pepene galben

3 bucăţi fructul dragonului

1 plic tort-gelee

Mod de preparare

Pentru blat, combini untul moale cu făina. Înglobezi apoi gălbenuşurile, zahărul şi frămânţi până obţii un aluat pe care-l înfăşori în folie alimentară şi-l pui la frigider o jumătate de oră. Întinzi aluatul, îl decupezi şi-l aşezi în forme pentru minitarte. Introduci formele în cuptor până se rumenesc.

Te-ar mai putea interesa: Cât de copt este pepenele care ți-a atras atenția? Află cu ajutorul acestor criterii!

Pentru umplutură, încingi o jumătate din cantitatea de lapte. Mixezi gălbenuşurile cu zahărul, le amesteci cu făina şi restul de lapte rece. La final, adaugi laptele fierbinte şi amesteci constant până se îngroaşă. Adaugi esenţa de vanilie şi laşi la răcit. Umpli cu cremă tartele răcite.

Pentru decor, decupezi cu o linguriţă bulgăraşi de miez de pepene verde şi galben. Pe fiecare minitartă aşezi câte un bulgăraş de fiecare fel şi felii de fructul dragonului.

Prepari tort-gelee conform instrucţiunilor de pe pachet şi acoperi cu gelatină fiecare minitartă ornată. Le ţii la frigider cel puţin două ore înainte de servire.

FOTO: Shutterstock



Recente

ramai confortabila ramai eleganta tendinte obligatorii in materie de incaltaminte de iarna pentru femei jpg
femeie eleganta sarbatori craciun 17597 jpg
Supa cu afumatura  Sursa foto shutterstock 1780012733 jpg
Rulada gem de caise  Sursa foto shutterstock 2076683032 jpg
CLICKPENTRUFEMEI amanda vick ohWf6YuzOQk unsplash jpg
Peste pe pat de varza  Sursa foto shutterstock 2363702885 jpg
Armonizarea facială cum îți poți îmbunătăți trăsăturile într un mod natural și echilibrat jpg
7e1f67ad18e7a1162149c30d2c7eab02 png
Imagine1 png
Rulada cu gem de fructe de padure  Sursa foto shutterstock 1744930400 jpg
femeie care se da cu parfum jpg
young woman with christmas present by christmas tree (1) jpg
trucuri pentru machiajul ochilor rezistent jpg
Varza a la Cluj  Sursa foto shutterstock 506811040 jpg
craciunite 1 jpg
portrait santa claus having christmas drink jpg
Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg