Desert la final de vară: minitarte cu pepene şi fructul dragonului

Dacă şi cei dragi ţie sunt împărţiţi în privinţa preferinţei pentru un fel de pepene sau altul, prepară-le aceste minitarte cu ambele tipuri de pepene la care adaugi felii de fructul dragonului! Vei merge la sigur!

image

Nu te teme să prepari în casă acest desert, chiar dacă aluatul trebuie făcut de tine! Va avea un gust deosebit şi nici nu este foarte complicat să pregăteşti aluatul pentru minitarte. Ai nevoie de numai patru ingrediente. De asemenea, alătură fără frică pepenelui câteva felii de fructul dragonului. Acesta din urmă este cunoscut sub numele de paniniokapunahou în Hawaii și pitaya în multe locuri din lume. Este sărac în calorii și bogat în fibre, magneziu și vitamina C. Soiurile cu miez pigmentat îţi aduc un plus deantioxidanți, licopen și betacaroten pentru care merită denumirea de superaliment.

Ingrediente necesare pentru şase porţii

150 g unt

300 g făină

2 gălbenuşuri

20 g zahăr

Pentru umplutură:

500 ml lapte

5 linguri făină

2 gălbenuşuri

75 g zahăr

1 linguriţă esenţă de vanilie

Vezi şi: Pepenele verde, ingredientul pentru o viață sexuală împlinită? Cum te ajută acest fruct

Pentru decor:

pepene verde

pepene galben

3 bucăţi fructul dragonului

1 plic tort-gelee

Mod de preparare

Pentru blat, combini untul moale cu făina. Înglobezi apoi gălbenuşurile, zahărul şi frămânţi până obţii un aluat pe care-l înfăşori în folie alimentară şi-l pui la frigider o jumătate de oră. Întinzi aluatul, îl decupezi şi-l aşezi în forme pentru minitarte. Introduci formele în cuptor până se rumenesc.

Te-ar mai putea interesa: Cât de copt este pepenele care ți-a atras atenția? Află cu ajutorul acestor criterii!

Pentru umplutură, încingi o jumătate din cantitatea de lapte. Mixezi gălbenuşurile cu zahărul, le amesteci cu făina şi restul de lapte rece. La final, adaugi laptele fierbinte şi amesteci constant până se îngroaşă. Adaugi esenţa de vanilie şi laşi la răcit. Umpli cu cremă tartele răcite.

Pentru decor, decupezi cu o linguriţă bulgăraşi de miez de pepene verde şi galben. Pe fiecare minitartă aşezi câte un bulgăraş de fiecare fel şi felii de fructul dragonului.

Prepari tort-gelee conform instrucţiunilor de pe pachet şi acoperi cu gelatină fiecare minitartă ornată. Le ţii la frigider cel puţin două ore înainte de servire.

FOTO: Shutterstock



Recente

Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg
Rulouri de vinete cu alune  Sursa foto shutterstock 2418362253 jpg
femeie atragatoare tinuta iarna 789305 jpg
Rulada cu gem de capsuni  Sursa foto shutterstock 2387304579 jpg
Salata de vinete  Sursa foto shutterstock 300480098 jpg
Tort festiv alune de padure  Sursa foto shutterstock 2233352429 jpg
OUTFIT 625 1544 62 132 10 size large c v 1 compressed JPG
portrait beautiful woman jpg
e120a11231976f9c92c028516f0f81167b jpg
Tocanita de cartof dulce  Sursa foto shutterstock 2370838917 jpg
Menopauza ÔÇô un subiect prea put╠ªin discutat i╠én Roma╠énia jpg
CLICKPENTRUFEMEI wojtek mich ZGj0 IjgXdo unsplash jpg
Chifle cu gem de caise, Sursa foto shutterstock 2390464819 jpg
Imagine1 (1) jpg
ochelari de soare (8) jpg
Chiftelute de peste  Sursa foto shutterstock 1512309131 jpg
Painici sau conchas mexicane  Sursa foto shutterstock 1063093535 jpg