Cum să faci minitarte de post cu gem de merişoare
Deserturile de post pot fi foarte aromate şi fragede. Vezi cum poţi să prepari cu uşurinţă minitarte cu gem de merişoare pentru toţi cei dragi!

Ştiai că o sută de grame de merişoare îţi aduce un plus de minerale, în special magneziu, şi fibre. Cunoscute şi ca afine roşii, aceste fructe cu gust acrişor conţin antocianine care acţionează ca o barieră în faţa bacteriilor ca E. coli, responsabilă de apariţia infecţiilor urinare. Merişoarele ajută şi la prevenirea formării pietrelor la rinichi, fiind utile în tratarea nefritelor şi pielonefritelor (boli inflamatoare ale rinichilor).
Gemul de merişoare este folosit adesea alături de fripturi sau chiftele, cum sunt şi cele suedeze, deoarece contrabalansează gusturile sărat-dulce şi „taie“ din grăsimea cărnii. Este foarte uşor să-l incluzi în reţetele tale de deserturi, cum este şi aceasta de minitarte pe care trebuie s-o încerci!
Ingrediente pentru 12 porţii
100 g margarină vegetală
2 linguri zahăr
3 linguri amidon de porumb
1 praf de sare
2 linguri apă
250 g făină
coajă rasă de lămâie
gem de merişoare
merişoare, pentru decor
rozmarin, pentru ornat
Te-ar mai putea interesa: Cheesecake cu dulceaţă de afine şi de merişoare
Mod de preparare
Pentru aluat, freci margarina vegetală cu zahărul, adaugi amidonul de porumb, sarea, apa, apoi făina și coaja de lămâie. Amesteci ușor, cu o lingură de lemn, fără să frămânți.
Dai totul la rece, o oră, apoi întinzi o foaie potrivit de groasă și tai rondele, ca să tapetezi formele.
Vezi și: Minitarte cu cremă de portocale, un desert special
Înțepi din loc în loc aluatul și coci minitartele la foc mic, un sfert de oră. La final, le lași la răcit înainte de a le umple cu gemul de merişoare. Ornezi cu merişoare şi rozmarin.
FOTO: Shutterstock