Desert fără coacere şi sănătos. Cheesecake de mango
Frumos, delicat, acest cheesecake cu mango este perfect pentru petreceri sau ocazii speciale.
Cheesecake-ul este în cursa pentru desertul preferat de o lume întreagă. Este cremos şi irezistibil, dar se şi prepară fără coacere, într-un timp destul de scurt. Textura bogată, dar ușoară și aerisită este frumoasă, iar aromele tropicale, fructate te vor face să mai vrei o felie.
Ştiai despre mango că susţine imunitatea, sănătatea digestivă, vederea? Circa 165 de grame de mango oferă 75% din necesarul zilnic de vitamina C, util pentru întărirea imunităţii. Fructul are mai multe calități care îl fac excelent şi pentru menţinerea sănătăţii digestive. Conține un grup de enzime digestive numite amilaze care descompun moleculele mari de alimente, astfel încât organismul să le poată absorbi cu ușurință. Amilazele descompun carbohidrații complecși în zaharuri, cum ar fi glucoza și maltoza. Aceste enzime sunt mai active la fructele de mango coapte, motiv pentru care sunt mai dulci. În plus, deoarece mango conține multă apă și fibre alimentare, combate tulburările digestive.
Ingrediente pentru zece porţii
100 g biscuiți digestivi
50 g unt nesărat
Pentru umplutură:
500 g piure mango
200 g cremă de brânză
200 ml smântână pentru frişcă
160 g zahăr pudră
5 foi gelatină
coaja şi zeama de la o lămâie bio
60 ml lapte
Pentru decor:
250 g piure mango
4 foi gelatină
65 g zahăr pudră
1 mango, cubuleţe
Te-ar mai putea interesa: Tort cu căpşuni şi mascarpone
Cum să faci cheesecake cu mango
Macini biscuiţii digestivi şi-i amesteci cu untul topit. Tapetezi o tavă rotundă, cu marginile detaşabile şi întinzi amestecul pe fundul ei, apăsând cu palmele pentru a uniformiza stratul. Dai tava la rece.
Pentru umplutură, pui la hidratat foile de gelatină zece minute. Amesteci crema de brânză cu 90 de grame de zahăr pudră. Adaugi zeama, coaja de lămâie, smântâna bătută cu zahărul pudră şi omogenizezi. Înglobezi piureul de mango. Omogenizezi foile de gelatină scurse în laptele încălzit, apoi le încorporezi în cremă.
Vezi şi: Cheesecake cu biscuiţi de cacao. Desert fără coacere
Transferi umplutura peste blatul de biscuiţi şi nivelezi. Reintroduci tava în frigider pentru o oră.
Pentru glazură, pregăteşti gelatina conform instrucţiunilor de pe pachet. Separat, amesteci zahărul pudră cu piureul de mango, apoi cu gelatina. Întinzi glazura în tavă şi o dai iar la rece. Îndepărtezi marginile tăvii şi ornezi cu mango tăiat cubuleţe.
FOTO: Shutterstock