Cheesecake cu biscuiţi de cacao. Desert fără coacere
Iată un desert fără coacere perfect pentru zilele în care nu doreşti să porneşti cuptorul! Cremos și crocant, acest cheesecake cu biscuiţi va deveni, cu siguranţă, una dintre prăjiturile preferate ale tuturor.
Mâinile sus cine iubește biscuiţii cu multă cacao? Se împlinesc 111 ani de la lansarea celor mai cunoscuţi biscuiţi cu cacao. Se întâmpla într-o zi de 6 martie, în anul 1912, în New Jersey, SUA. Ne-am gândit că ar fi un moment bun să-ţi propunem o rețetă delicioasă de prăjitură cu brânză şi biscuiţi. Îți vine să crezi că ai nevoie de numai șase ingrediente pentru a o face să devină realitate şi a te bucura de gustul ei deosebit? Este perfectă şi pentru copii. Ei pot ajuta la prepararea acestui desert.
Cheesecake este unul dintre acele deserturi care întotdeauna pare dificil de făcut, dar nu este în realitate. Nici măcar nu ai nevoie de cuptor! Cu umplutura sa bogată, cremoasă și crusta crocantă de biscuiţi, este întotdeauna un succes, chiar dacă nu este tocmai un cheesecake tradițional.
Ingredintele necesare pentru cheesecake cu biscuiţi de cacao
Pentru blat:
150 g biscuiţi
40 g unt
Pentru umplutură:
500 g cremă de brânză
65 g zahăr
240 g frişcă
150 g biscuiţi cu cacao
Te-ar mai putea interesa: Istoria biscuiţilor: de ce au biscuiţii Petit Beurre 4 „urechi“, 52 de „dinţi“ şi 24 de găurele
Cum să prepari rapid cheesecake cu biscuiţi
Macini biscuiţii pentru blat cu ajutorul unui blender, apoi topeşti untul. Le amesteci şi le aşezi într-o tavă rotundă cu marginile detaşabile, tapetată cu folie alimentară. Presezi cu o lingură şi introduci tava în frigider pentru o oră.
Pentru umplutură, mixezi crema de brânză cu zahărul, apoi înglobezi frişca, esenţa de vanilie şi 100 de grame de biscuiţi rupţi în bucăţi.
Vezi şi: Cheesecake cu caramel, fără coacere. Un răsfăţ uşor de preparat
Transferi crema în tavă, nivelezi şi reintroduci tava în frigider peste noapte sau cel puţin 2 ore. La servire, ornezi cu biscuiţii rămaşi, mărunţiţi.
FOTO: Shutterstock