Cheesecake cu biscuiţi de cacao. Desert fără coacere

Iată un desert fără coacere perfect pentru zilele în care nu doreşti să porneşti cuptorul! Cremos și crocant, acest cheesecake cu biscuiţi va deveni, cu siguranţă, una dintre prăjiturile preferate ale tuturor.

image

Mâinile sus cine iubește biscuiţii cu multă cacao? Se împlinesc 111 ani de la lansarea celor mai cunoscuţi biscuiţi cu cacao. Se întâmpla într-o zi de 6 martie, în anul 1912, în New Jersey, SUA. Ne-am gândit că ar fi un moment bun să-ţi propunem o rețetă delicioasă de prăjitură cu brânză şi biscuiţi. Îți vine să crezi că ai nevoie de numai șase ingrediente pentru a o face să devină realitate şi a te bucura de gustul ei deosebit? Este perfectă şi pentru copii. Ei pot ajuta la prepararea acestui desert.

Cheesecake este unul dintre acele deserturi care întotdeauna pare dificil de făcut, dar nu este în realitate. Nici măcar nu ai nevoie de cuptor! Cu umplutura sa bogată, cremoasă și crusta crocantă de biscuiţi, este întotdeauna un succes, chiar dacă nu este tocmai un cheesecake tradițional. 

Ingredintele necesare pentru cheesecake cu biscuiţi de cacao

Pentru blat: 

150 g biscuiţi  

40 g unt 

Pentru umplutură: 

500 g cremă de brânză 

65 g zahăr 

240 g frişcă  

150 g biscuiţi cu cacao  

Te-ar mai putea interesa: Istoria biscuiţilor: de ce au biscuiţii Petit Beurre 4 „urechi“, 52 de „dinţi“ şi 24 de găurele

Cum să prepari rapid cheesecake cu biscuiţi

Macini biscuiţii pentru blat cu ajutorul unui blender, apoi topeşti untul. Le amesteci şi le aşezi într-o tavă rotundă cu marginile detaşabile, tapetată cu folie alimentară. Presezi cu o lingură şi introduci tava în frigider pentru o oră.

Pentru umplutură, mixezi crema de brânză cu zahărul, apoi înglobezi frişca, esenţa de vanilie şi 100 de grame de biscuiţi rupţi în bucăţi.

Vezi şi: Cheesecake cu caramel, fără coacere. Un răsfăţ uşor de preparat

Transferi crema în tavă, nivelezi şi reintroduci tava în frigider peste noapte sau cel puţin 2 ore. La servire, ornezi cu biscuiţii rămaşi, mărunţiţi. 

FOTO: Shutterstock