Desert în paşi. Chec cu merișoare
Acest chec cu merişoare este ușor și aspectuos va face deliciul tuturor la orice petrecere în familie. Îţi arătăm cum să-l prepar pas cu pas!
Ai putea face acest chec cu merișoare într-o tavă obișnuită, rotundă sau într-una de guguluf. Este bogat în merișoare proaspete. Nimic nu se poate compara cu aroma sa şi textura suculentă a merişoarelor dulci-acrişoare. Untul din compoziţie îi dă o aromă deosebită și cremozitate. Iaurtul grecesc va da un plus de umiditate care va menţine checul fraged mai multe zile la rând. Zahărul va echilibra gustul acrișor al merișoarelor. Paşii sunt uşor de urmat, ceea ce poţi observa în cele ce urmează!
Ingrediente
Pentru chec:
6 ouă
150 g zahăr
200 g unt
100 ml iaurt grecesc
375 g făină
1 plic praf de copt
1 praf de sare
1 lămâie
150 g merișoare congelate
Pentru glazură:
200 g zahăr pudră
80 ml zeamă de lămâie
Te-ar mai putea interesa: Chec cu iaurt şi lămâie
Mod de preparare
Pas 1
Spargi ouăle într-un castron și le mixezi cu zahărul până când capătă o consistență cremoasă și își dublează volumul.
Pas 2
Storci lămâia și adaugi zeama în compoziție, împreună cu untul topit. Cerni făina și o amesteci cu sarea și praful de copt.
Pasul 3
Pui iaurtul în compoziție, omogenizezi, apoi adaugi făina și amesteci ușor. Torni jumătate din cantitate într-o formă tapetată, apoi presari merișoarele congelate, trecute în prealabil prin puțină făină.
Vezi şi: Plăcintă cu mere şi merişoare
Pui restul de compoziție și dai checul la cuptor 170 °C, aproximativ o oră.
Pasul 4
Pentru glazură, torni zeama de lămâie peste zahărul pudră până capătă o consistență cremoasă. După ce s-a răcit checul, torni glazura peste el și decorezi după imaginație.
FOTO: Shutterstock