Desert inedit. Plăcintă cu cartofi mov
Cartofii mov sunt delicioși și, prin culoarea lor intensă, dau un aer sofisticat oricărui preparat. Pot fi folosiţi cu succes nu doar în aperitive, ci şi pentru deserturi originale. Află cum să faci pas cu pas o plăcintă dulce cu cartofi violeţi!
Poate nu eşti familiarizat cu cartofii dulci mov, dar acest detaliu nu ar trebui să te oprească să încerci să faci un desert care îi are ca ingredient-vedetă. Culoare lor vibrantă indică prezenţa antioxidanților (antocianini) şi va da un aspect deosebit preparatului final. Pigmentul este conţinut de alimente roșii, albastre și violete (cum ar fi sparanghelul și roșiile), în funcție de tipul de antociani.
Conținutul ridicat de antioxidanți din cartofii dulci violet, în special, combate inflamația și ajută la reducerea riscului de boli de inimă și cancer. Pe lângă antioxidanți, cartofii violet îţi aduc şi un plus de fibre, vitamina C și potasiu, care pot ajuta la pierderea în greutate, întărirea imunităţii și menţinerea sănătăţii inimii. Ai multe motive pentru care să pui în practică reţeta de mai jos.
Ingrediente pentru şase porţii
1 pachet aluat de plăcintă
300 g cremă de brânză
200 g zahăr
2 ouă
400 g cartofi violet
Te-ar mai putea imagina: Gogoşi cu cartofi violeţi. Dă-le o şansă!
Cum să faci plăcintă cu cartofi mov
Fierbi cartofii în apă cu sare aproximativ o jumătate de oră. Îi pasezi cât sunt încă fierbinți și-i laşi la răcit.
Amesteci cartofii cu crema de brânză, apoi cu zahărul și ouăle. Întinzi aluatul într-o tavă de tartă cu diametrul de 20 de centimetri, inclusiv pe margini.
Vezi şi: Leguma violet care te protejează de cancer
Transferi compoziţia de cartofi peste aluat şi nivelezi. Introduci tava în cuptorul preîncălzit.
După o coacere de 45 de minute, laşi la răcit înainte de porţionare.
FOTO: Shutterstock