Leguma violet care te protejează de cancer

1 64759 original jpg jpeg

Este un aliment de bază, originar din Peru, şi a fost dat uitării mult timp. Din fericire, este din nou „la modă”, atât datorită proprietăţilor nutritive deosebite cât şi faptului că este un excelent scut anticancer.

Şi pentru copii,şi pentru adulţi

Cartofii Blue Congo Violet,căci despre ei e vorba,sunt o varietate cultivată în toată lumea,inclusiv la noi. Şi nu doar pentru culoarea lor naturală,mov,extrem de apetisantă în farfurie,ci şi pentru beneficiile pe care le aduc sănătăţii. Sunt toleraţi foarte bine în organism şi pot fi introdus fără probleme în alimentaţia copiilor,contribuind la buna lor dezvoltare. Este un excelent ingredient în dieta vegetariană. Adulţii preferă să îi consume pentru excelentul lor efect antioxidant.

Concentraţie mare de antociani

Cartofii Blue Congo au coaja şi interiorul colorat în violet,datorită conţinutului extrem de ridicat în antociani,pigmenţii cu proprietăţi antioxidante. Aceşti au capacitatea de a lupta contra radicalilor liberi în exces din organism,responsabili de îmbătrânirea prematură a organismului dar şi de înmulţirea necontrolată a celulelor. Prin urmare,consumul regulat de cartofi din această varietate poate proteja organismul nu doar de efectele negative ale trecerii timpului,dar şi de instalarea diverselor tipuri de cancer.

Beneficii pentru sănătate

Antocianii şi substanţele nutrivie din cartofii Blue Congo Violet permit,de asemenea,echilibrarea tensiunii arteriale. În plus,protejează pielea şi scad riscul maladiilor cardiovasculare. Conform unor studii americane,două porţii zilnice de cartofi violeţi sunt suficiente pentru a scădea hipertensiunea arterială cu 4 procente.

Cum se prepară

Timpul de prpeparare al cartofilor violet este un pic mai mare ca la cartofii obişnuiţi. În rest,se gătesc la fel ca cei albi sau roşii. Ca să păstrezi cât mai mult din substanţele lor nutritive,găteşte-i la abur -şi optează pentru cei rezultaţi din agricultura biologică. Coaja cartofilor violet este mai greu de curăţat când cartoful e crud,dar poţi să o faci cu uşurinţă după ce cartoful e copt sau fiert. Textura cartofilor violeţi este foarte cremoasă. Copiii vor fi încântaţi să aibă în farfurie cartofi prăjiţi mov,combinaţi cu ceapă verde crudă,sau un piure mov alături de o ouă fierte tari şi câteva felii decorative de roşii sau de morcov.

Sursă foto:bioalaune.com